Pumpkin pie brownies
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
Begin deze week kwamen we terug uit Toronto, waar we 10 dagen doorbrachten met mijn familie. Ik voel me al van kinds af aan erg thuis in Noord-Amerika. De mega grote supermarkten, de bagelwinkels, de deli's, noem het maar op. We hebben er heerlijk gegeten! En ook veel lekkernijen mee terug genomen. Sterker nog, om alle bagels mee te nemen (really!!), moesten we een koffer van m'n oom en tante lenen. Binnenkort lees je meer over het eten in Canada en de hotspots in Toronto en omgeving. Voor vandaag de bijzondere brownies die we bakten voor de familie. De combinatie kwam ik tegen in een Canadees tijdschrift en lijkt misschien wat vreemd, maar eigenlijk gaat het heel goed samen. Bovendien zorgt de pompoen voor een heerlijke, luchtige structuur.
Pumpkin pie brownies
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Voor de brownielaag
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter
- 350 gram pure chocolade
- 75 gram gehalveerde pecannoten
- 80 gram bloem
- 2 eieren
- 2 el cacao
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- Voor de pompoenlaag
- 1 blik gecondenseerde melk
- 220 gram pompoenpuree*
- 1 ei
- 40 gram bloem
- 1 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/8 tl piment
- snufje zout
- * ik gebruikte pompoen uit blik maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Gebruik je verse pompoen? Kook deze dan en pureer met een blender of staafmixer.
Benodigdheden
- ingevet vierkant bakblik (+/- 17 x 17 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.
- Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten. Het overige beslag gebruik je later pas.
- Maak intussen de pompoenvulling door hier alle ingrediënten hiervoor goed te mengen met een garde.
- Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je 'swirls' in de brownie. Bak gedurende 50 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 524 | Calorieën uit vetten 257 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 15g | 74% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Je kunt de kruiden overigens ook vervangen door speculaaskruiden! :-)!
Thanks ik zal is even kijken bij de supermarkt of die er tussen staat groetjes dev
De combinatie mag misschien wel vreemd zijn, maar het ziet er wel erg lekker uit!
Dankjewel Desiree :-)
This looks lovely!! Pumpkin and chocolate are so good together!
Aww, thank you! I loved this combo too, it looked like odd at first, but turned out to be super yummy :-)
Ah ziet er heerlijk uit! Ga het zeker binnenkort eens proberen. Lijkt me echt iets voor de herfst ook.
Dankjewel :-)! Wij wilden nog een stukje meenemen vanuit Canada, maar helaas zaten onze koffers écht stampvol ;-). We gaan m dus binnenkort ook weer maken.