Quesadilla’s met vega kip
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Deze vegetarische quesadilla is gevuld met groenten en vegetarische kip. Ik gebruik heerlijke verse tomaten, ui, mais en veel kaas. Maar deze gemakkelijke en smaakvolle quesadilla is een geweldige manier om overgebleven groenten te gebruiken.
Wat zijn quesadilla's?
Een quesadilla is een Mexicaans gerecht dat bestaat uit een zachte tortilla gevuld met kaas en een vulling van groenten of vlees. Deze worden vervolgens dubbelgevouwen (waardoor het een halve maan vorm krijgt) en geroosterd op een bakplaat of in de pan totdat de kaas smelt en knapperig is.
Quesadilla kan in kleine porties worden geserveerd als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het beste aan dit gerecht is dat je een eindeloos aantal variaties voor de vulling kunt maken, waardoor je elke keer weer een nieuwe quesadilla krijgt. Zo maakte ik eerder al dit quesadilla recept met pulled chicken, bosui en jalapeño.
Vegetarische quesadilla's
Ik maak mijn quesadilla graag vegetarisch, inclusief vegan kipstukjes. Het is ongelooflijk snel klaar voor een heerlijk diner, of je kunt de vulling van tevoren maken voor snelle lunches gedurende de week. En deze heerlijke quesedillas serveer je natuurlijk met een lekkere zelfgemaakt guacamole!
Quesadilla’s met vega kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 (glutenvrije) wraps
- 1 bakje vega kipstuckjes gebakken
- 200 gram verse tomaten in kleine blokjes
- 1 rode ui (in kleine blokjes)
- 1 gekookte maiskolf
- 1 jalapeño peper
- 150 gram gemengde kaas (cheddar & emmentaler)
Benodigdheden
- grillpan of elektrische tafelgrill
Instructies
- Verwarm de grill.
- Snijd de ui en tomaat fijn. Snijd de jalapeño in dunne ringen.
- De maiskolf kun je nog kort even grillen en snijd je daarna van de kolf af.
- Bak de vegan kipstukjes volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel circa 1/3 van de kaas op 1 wrap. Leg hier de kip, mais, jalapeño, tomaat en ui op gevolgd door nog een wrap. Grill de quesadilla totdat deze verkleurt en de kaas is gesmolten. Snijd in 6 partjes en serveer warm.
- Serveer eventueel met zure room of guacamole.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 857 | Calorieën uit vetten 353 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 40g, Waarvan | 61% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 64% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 9g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen