Quesedilla recept met pulled chicken, bosui en jalapeño
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een quesadilla recept met lekker veel pit en pulled chicken. Zoek je een lekker quesedilla recept wat je makkelijk zelf kunt maken? Probeer ons recept met pulled chicken, bosui en jalapeño pepers voor wat extra pit. Eventjes in het tostiapparaat en klaar is quese... ehh ..kees!
Een quesedilla is een bekend Mexicaans gerecht en bestaat uit: een wrap als bodem, een vulling naar keuze met in ieder geval kaas en tot slot nog een wrap. Deze leg je op de grill of in mijn geval in je tostiapparaat zodat de quesedilla van de buitenkant licht krokant wordt en van binnen warm wordt. En vooral natuurlijk: dat de kaas gaat smelten! Er staan al een aantal quesedillas hier op de blog, maar dit keer gingen we voor een hele andere variant.
De quesedilla doet het prima als borrelhapjes, lunch of zelfs als avondmaaltijd met een lekkere groene salade erbij (of probeer om in het thema te blijven deze maissoep eens!). Deze heerlijke quesedillas serveer je natuurlijk met een lekkere zelfgemaakt guacamole!
Quesedilla recept met pulled chicken, bosui en jalapeño
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 (volkoren) wraps
- 2 kipfilets
- 400 gram passata di pomodoro
- 1 el Worcestersaus
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 jalapeño peper (in dunne ringen gesneden)
- 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 30 gram cheddarkaas
- handje spinazie
- verse koriander (optioneel)
- voor erbij:
- zelfgemaakte guacamole
Benodigdheden
- grill(pan), koekenpan of tosti-ijzer
- kookpan
Instructies
- Vul de pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilet gedurende 10 minuten.
- Prak intussen de avocado en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Haal de kipfilet uit het water en trek met 2 vorken de kip uit elkaar tot sliertjes.
- Giet de passata bij de kip en meng samen met de Worcestersaus en paprikapoeder.
- Bedek de wraps met een beetje kip en saus, gevolgd door bosui en jalapeño peper. Maak af met spinazie, flink wat kaas en leg er nog een wrap op.
- Grill in de pan of tozi-ijzer tot de kaas begint te smelten.
- Snijd de quesedillas in vieren en serveer met de guacamole.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 527 | Calorieën uit vetten 190 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Super lekker! Heb de jalapeñopeper en worchestersaus vervangen door flink wat sriracha. Mijn favoriete wrap gerecht tot nu toe!