Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten
- voor 6 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Omdat ik een quiche had gemaakt, had ik nog filodeeg over. Ik wilde er iets simpels mee maken en kwam op het idee om er pecan-honing flapjes van te maken. Het doet me een beetje denken aan baklava, maar dan heel simpel.
Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 vellen filodeeg
- 50 g pecannoten grofgehakt
- 6 tl kaneel
- 9 tl honing
- 20 g roomboter op kamertemperatuur (om het deeg mee te bestrijken)
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de filodeegvellen diagonaal door zodat je 6 driehoeken krijgt.
- Bestrijk de vellen met roomboter.
- Strooi in het midden royaal pecannoten, 1 tl kaneel en 1,5 tl honing per flapje.
- Vouw ze dicht en bestrijk weer met boter.
- Bak de filodeeghapjes in 15 minuten goudbruin en krokant.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 155 | Calorieën uit vetten 80 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 12% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen