Rabarbertaart met zachte amandelvulling
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel.
Voor de bodem heb ik het recept uit Kleine Taartjes gebruikt, wat ik eerder deelde voor de limoentaartjes. Deze bodem is lekker bros en vormt een goede basis voor de rabarbertaart. Als vulling gebruiken we een 'frangipane', een amandelvulling van gemalen amandelen, suiker, boter en ei. Tot slot toppen we de taart af met stukjes rabarber. Even in de oven en dan kun je gaan genieten van je rabarbertaart met amandelvulling.
Zelfs als je normaal geen rabarber fan bent, wed ik dat je deze taart wél kunt waarderen :-).
Rabarbertaart met zachte amandelvulling
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de bodem:
- 120 gram bloem
- 50 gram poedersuiker
- 20 gram amandelmeel
- mespunt zout
- 75 gram koude boter (in kleine blokjes gesneden)
- 1 biologisch ei (geklutst)
- voor de amandelvulling:
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram roomboter
- 1 ei
- verder nodig:
- 3 stengels rabarber
Benodigdheden
- bakblik 20 x 20 centimeter
- mengkom
- deegroller
Instructies
- Meng in een kom bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout.
- Voeg de koude roomboter toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
- Giet 1 eetlepel van het ei bij het mengsel en kneed tot een deeg. Wanneer het te droog is kun je nog een klein beetje extra ei toevoegen (te plakkerig? Voeg dan een klein beetje extra bloem toe).
- Vorm een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en leg een half uur in de koelkast.
- Maak intussen de amandelvulling (frangipane).
- Meng de suiker, amandelmeel, boter en ei tot een gladde pasta. Zet dit apart en snijd de rabarber in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Haal de deegbal uit de koelkast.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit.
- Bekleed je bakblik met deeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet het blik enkele minuten in de vriezer.
- Bedek de deegbodem met amandelvulling en leg tot slot de rabarberstukjes erop.
- Bak de taart in circa 25 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 339 | Calorieën uit vetten 185 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 47% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heb het taartje gemaakt maar door gebrek aan bloem en amandelmeel (niet te krijgen t.gv. de Coronacrisis) heb ik de bloem vervangen door boekweitmeel en het amandelmeel door gemalen hazelnoten.
De rabarber was de allereerste uit onze kleine stadstuin.
En ook dit smaakte super lekker! Dank voor de inspiratie!
Wat goed opgelost! :-). Was ie lekker?