Regenboog noodle salade met Indonesisch gemarineerde eieren

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie. Boordevol groentes en smaak, natuurlijk. Het leuke is, dat het ook nog eens razendsnel klaar is. Helemaal als je de groenten voorgesneden koopt of, net als ik, een tooltje in je keuken hebt waardoor het automatisch fijn wordt gesneden (lang leve tooltjes!). Deze regenboogsalade is op zich al heel lekker, maar in combinatie met de Indonesisch geïnspireerde eieren is het helemaal een feestje! Oh en over feestjes gesproken, ik mag een lekker sauzenpakket weggeven met heerlijke ABC sauzen, een shopper en een schort. Meedoen? Scroll naar onderen!

Telor belado

Telor belado is een Indonesisch bijgerecht van pittige gefrituurde eieren. Ik gebruikte deze smaken als inspiratie, maar gaf er mijn geheel eigen draai aan. ABC sauzen daagde me namelijk uit om een fusion gerecht te maken. Indonesisch met een Nederlandse twist. Ik frituurde de eieren niet, maar liet ze marineren in een combinatie van o.a. ABC sambal en ABC sojasaus.

Ik liet me inspireren door telor belado en maakte met de ABC sojasaus en de ABC sambal een nieuwe variant van deze Indonesiche eieren. De crunch komt van gebakken uitjes. Verder vond ik twee typisch Nederlandse ingrediënten die er perfect bij passen: zeekraal en Amsterdamse uitjes (kleine zilveruitjes). Je ziet in de Indonesische keuken vaak een bijgerecht met een zuurtje. Denk aan een lekkere atjar bij je eten. Door de zilveruitjes toe te voegen bewerkstelligen we dat idee hier ook een beetje.

Zoete sojasaus

zoete sojasaus (ketjap manis)

ABC is een sauzenmerk uit Indonesië en met name hun sojasaus is bekend. Het is een zoete sojasaus (als ondertitel staat er ook 'ketjap manis'). De zoete smaak dankt 'ie aan het feit dat deze wordt gezoet met palmsuiker. Naast deze saus, zijn er nog tal van andere sauzen in hun assortiment. Ik gebruikte bijvoorbeeld de sambal van hen ook in dit recept. Er is ook voor de mensen die van heel pittig houden een extra hete variant van. Wie durft ;-)?

Noodle salade

De noodle salade is ook heel simpel. Ik gebruikte Udon noodles van het merk Hakubaku. Dat zijn van die lekker dikke noodles. Je kunt ook prima rijstnoodles gebruiken bijvoorbeeld. Door de noodle salade gaan vrolijk gekleurde groentes. Rode kool, komkommer en wortel. Op smaak brengen is een eitje. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is verse koriander en ABC zoete sojasaus. Optioneel voeg je ook hier wat gebakken uitjes toe voor crunch.

Zoek je bijpassende Indonesische desserts? Ik heb nog een aantal leuke tips voor je om dit diner compleet te maken! Kue dadar (groene pandan pannenkoekjes), kue lapis pudding of een lekkere tropische fruitsalade.

Ga je dit recept ook maken? Laat het weten in de comments en deel jouw creaties op Instagram met #myfoodblognl!

Regenboog noodle salade met Indonesisch gemarineerde eieren

Regenboog noodle salade met Indonesisch gemarineerde eieren

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Noodle salade:
  • 150 gram udon noodles
  • 1 komkommer
  • 1 grote wortel
  • 150 gram rode kool
  • 2 el ABC zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 el verse koriander
  • Pittige eieren:
  • 4 eieren
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 el ABC sambal
  • 2 el ABC zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 el Amsterdamse uitjes (zilveruitjes)
  • 150 gram zeekraal

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Dunschiller, spiraalsnijder of keukenmachine raspopzetstuk

Instructies

  1. Kook de eieren in circa 6-7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en zet apart.
  2. Was intussen de wortel, komkommer en rode kool. Schrap de wortel. Snijd met behulp van een dunschiller, spiraalsnijder of rasp(opzetstuk) alle groenten fijn. Zet dit apart.
  3. Kook de udon noodles volgens de instructies op de verpakking. Ga intussen verder met de eieren.
  4. Pel de eieren. Meng de tomatenpuree, sojasaus en sambal en leg hier de eieren in. Zet apart.
  5. Spoel de zeekraal af en bak 2 minuten in de wok.
  6. Giet de noodles af en spoel af met koud water. Meng de noodles met het fijngesneden groentemengsel. Breng op smaak met de zoete sojasaus en verse koriander. Top af met gebakken uitjes.
  7. Leg de zeekraal in een kom. Leg hier de eieren, inclusief de saus van de eieren in. Maak af met de zilveruitjes en gebakken uitjes.

Winnen?

Ik mag van ABC sauzen iets leuks weggeven! Ik mag maar liefst 3 pakketten hier en 2 pakketten op Instagram met hun producten verloten. De pakketten bevatten ieder:
  • 3 flessen sojasaus
  • 2 flessen chilisaus
  • Een schort
  • Big shopper
Hoe maak je kans op deze mooie prijs? Heel simpel! Laat hieronder een reactie achter (vul een geldig e-mailadres in waarop je te bereiken bent). Voor nog meer kans doe je ook mee op Instagram, zie de link hierboven! Meedoen kan tot en met 30 juni. De winnaars krijgen daarna bericht op het door hen opgegeven e-mailadres. Advertorial – i.s.m. ABC sauzen

9 reacties op “Regenboog noodle salade met Indonesisch gemarineerde eieren

  • Aline Bouma

    Lijkt me heerlijk!! Gebakken rijst is als eerste aan de beurt maar ook pad thai en gado gado. Het water loopt me alweer in de mond hoor!

    Beantwoorden
  • jantine van der stel

    Heerlijke zomerse kleurrijke salade! Nog niet bekend met de ABC sauzen dus kom maar door met dat pakket!!Ga er graag mee aan de slag.

    Beantwoorden
  • Richard van der Velden

    Ik wil dit gaan maken want ziet er ongelooflijk lekker uit! Dus doe graag mee en hoop het te winnen!!!!duimen maar

    Beantwoorden
  • Sophie

    Dat ziet er heerlijk uit! Wij kiezen regelmatig Noodle-gerechten in een maaltijdbox. Maar dit gerecht in de vorm van een salade willen we ook graag eens proberen.

    Beantwoorden
  • Bea Maarhuis van Amerongen

    Zo zeg dat lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens maken! Dank je voor weer een lekker recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *