Rijstpudding uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Ik heb iets lekkers voor jullie: misschien wel de allerlekkerste rijstpudding ooit! Ik maakte namelijk rijstepap in de oven en dat blijkt nog lekkerder dan rijstpudding uit de pan. Zelfs als je dit dessert normaal helemaal niet zo geweldig vindt, kun je deze variant denk ik wel waarderen.
Rijstpudding uit de oven
Door hem in de oven te garen, heb je er geen omkijken naar. Bovendien gaven we deze pudding extra veel smaak door er vanille en sinaasappel-extract in te doen. Dat zorgt voor een lekker warme, winterse smaak!
Naar smaak
Het recept heb ik zowel in grammen als in cups vermeld. Het is namelijk voor dit specifieke recept heel handig om cups aan te houden vind ik zelf. De verhouding rijst:vocht is namelijk 1:4. Mocht je dus geen weegschaal of maatbeker in de buurt hebben, kun je gewoon deze verhoudingen aanhouden. De rest van de ingrediënten zijn sowieso ook een beetje op gevoel en op smaak. Wil je bijvoorbeeld iets zoeter, voeg dan een klein scheutje extra maple syrup toe.
Plantaardige rijstpudding
Doordat we plantaardige melk hebben gebruikt (kokos), is het recept helemaal plantaardig en dus ook lactosevrij. Door de combinatie van kokosmelk (uit blik) en kokosdrink (de verdunde versie uit een pak), is het lekker romig zonder dat het te machtig is. Uiteraard kun je ook een andere plantaardige melk gebruiken naar keuze.
Rijstpudding uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 cup dessertrijst (60 gram)
- 2 cups kokosmelk (240 ml)
- 2 cups kokosdrink (240 ml)
- 2 el maple syrup
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl sinaasappelextract
Benodigdheden
- ovenschaal
- mengbeker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C (heteluchtoven).
- Verdeel de rijst over de ovenschaal.
- Meng in een beker de kokosmelk, kokosdrink, sinaasappelextract, vanille-poeder en maple syrup.
- Giet het mengsel over de rijst heen en roer door.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak circa 40 minuten of totdat de bovenkant begint te bruinen. Check voorzichtig aan de zijkant van de schaal met een lepel of de rijst gaar is. Bak anders nog enkele minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 179 | Calorieën uit vetten 111 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 56% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen