Romige bloemkoolsoep met zalm

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep.

Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk hetzelfde te werk. Je kookt de bloemkool en pureert deze vervolgens helemaal glad. Om het extra romig te maken, voeg je room toe. Tot slot breng je het op smaak met kruiden. De basis is dan af! Net zoals in het originele recept voegden we warmgerookte zalm toe. En zalm gaat altijd perfect samen met bieslook.

De zalm zorgt net voor dat beetje extra en is een ziltige tegenhanger voor de zachte, romige soep. Je eet de soep als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een broodje, als lunch of als voorgerecht!

Romige bloemkoolsoep met zalm

Romige bloemkoolsoep met zalm

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1.75 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 bloemkool
  • 1/4 tl verse nootmuskaat
  • 125 ml verse room
  • 1 bakje warmgerookte zalm
  • bieslook ter garnering
  • zwarte peper

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. kookpan

Instructies

  1. Was de bloemkool en snijd de bladeren weg.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. De stronk gebruik je ook en kun je eveneens in stukken snijden.
  3. Breng water aan de kook, voeg het bouillonblokje en de bloemkool toe en kook circa 5 minuten.
  4. Rasp de nootmuskaat en voeg, samen met de peper toe. Giet vervolgens de slagroom in de pan.
  5. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  6. Giet de soep in de kommen, en maak af met de zalm en bieslook.

2 reacties op “Romige bloemkoolsoep met zalm

  • Laura

    Hoi Judith, ik heb een vraag over dit recept. Wat voor bouillon blokje gebruik je? Vis, kip of rund? Of misschien zelfs nog wel een andere?

    Groetjes Laura

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *