Romige bloemkoolsoep met zalm
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep.
Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk hetzelfde te werk. Je kookt de bloemkool en pureert deze vervolgens helemaal glad. Om het extra romig te maken, voeg je room toe. Tot slot breng je het op smaak met kruiden. De basis is dan af! Net zoals in het originele recept voegden we warmgerookte zalm toe. En zalm gaat altijd perfect samen met bieslook.
De zalm zorgt net voor dat beetje extra en is een ziltige tegenhanger voor de zachte, romige soep. Je eet de soep als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een broodje, als lunch of als voorgerecht!
Romige bloemkoolsoep met zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1.75 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 bloemkool
- 1/4 tl verse nootmuskaat
- 125 ml verse room
- 1 bakje warmgerookte zalm
- bieslook ter garnering
- zwarte peper
Benodigdheden
- staafmixer
- kookpan
Instructies
- Was de bloemkool en snijd de bladeren weg.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. De stronk gebruik je ook en kun je eveneens in stukken snijden.
- Breng water aan de kook, voeg het bouillonblokje en de bloemkool toe en kook circa 5 minuten.
- Rasp de nootmuskaat en voeg, samen met de peper toe. Giet vervolgens de slagroom in de pan.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Giet de soep in de kommen, en maak af met de zalm en bieslook.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 187 | Calorieën uit vetten 117 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi Judith, ik heb een vraag over dit recept. Wat voor bouillon blokje gebruik je? Vis, kip of rund? Of misschien zelfs nog wel een andere?
Groetjes Laura
Hoi Laura, zelf gebruik ik de vega bouillonblokjes hiervoor, maar je kunt naar smaak een ander type gebruiken. Groetjes, Judith