Salade met zalmkoekjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is duidelijk dat het lekker weer is, een kijkje op onze homepage en je ziet de lekkerste salades voorbijkomen! Zo was er onder meer de artisjok panzanella, de venkelsalade met appel en de makreel & krieltjessalade. Het voordeel van zo'n salade is dat het vak snel is, lekker licht en gezond. Maar, vergis je niet, van alleen een bak sla word ik niet heel blij. Ik hou van goedgevulde salades en het fijne is, dat je dat heel gemakkelijk zelf kunt doen!

Vandaag deel ik een salade met zalmkoekjes geïnspireerd op een recept uit de Britse Delicious. De zalmkoekjes maakte ik met warmgerookte zalm en zoete aardappel en zijn eigenlijk verrassend simpel!

Salade met zalmkoekjes

Salade met zalmkoekjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram warmgerookte zalm
  • 1 medium zoete aardappel
  • 1 bosui
  • 3 takjes dille (fijngesneden)
  • 40 gram broodkruim (bij voorkeur panko)
  • sap van 1 citroen
  • 1 krop romaine sla

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook de aardappel gaar in ruim kokend water.
  3. Snijd intussen het wit van de bosui fijn. Bewaar het groen voor de garnering van de salade.
  4. Giet de zoete aardappel af en prak met een vork. Voeg de zalm, het wit van de bosui, zwarte peper en dille toe en vorm er met je handen circa 6 schijven van.
  5. Bedek de viskoekjes met broodkruim aan beide kanten.
  6. Bak gedurende 15 minuten in de oven.
  7. Meng intussen de sla met olijfolie en citroensap en garneer met extra dille.
  8. Leg de zalmkoekjes op de sla, garneer met groene bosui ringen en citroenpartjes en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *