Scones met lemon curd, jam en clotted cream
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 12 personen
Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig, steekt wat scones uit, zet ze even in de oven en klaar ben je.
Ik maak de 'clotted cream' altijd door slagroom net niet stijf te kloppen. traditioneel serveer je er dus ook jam en/of lemon curd bij. Lemon curd kun je kopen bij vrijwel elke supermarkt of zelf maken.
Scones met lemon curd, jam en clotted cream
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g rozijnen
- 60 g boter in blokjes gesneden
- 25 g kristalsuiker
- 150 ml melk
- snufje zout
Benodigdheden
uitsteker keukenmachine (optioneel)Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Meng het meel en zout en wrijf de boter er met je vingertoppen doorheen.
- Giet de melk en suiker erbij en kneed totdat je een deeg hebt. Roer als laatste de rozijnen er doorheen. Let op dat je het niet te lang kneedt.
- Bestrooi je werkblad met bloem en druk op het deeg totdat je een plak hebt van zo'n 2 cm hoog.
- Steek uit het deeg rondjes en leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 15 - 18 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 133 | Calorieën uit vetten 42 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Yum! Scones zijn super lekker. Deze zien er dan ook echt heerlijk uit! Ik zou ze zekere eens willen maken. Ik kom nu voor het eerst op je blog. Het ziet er echt onwijs leuk uit!
Hi Lisanne, wat leuk dat je op mijn blog komt kijken en hartstikke bedankt voor je leuke reactie :-)! Groetjes, Judith
Hoi. Ik zag op de beginpagina staan: ‘Geschikt voor zwangere vrouwen’. Nu wil ik graag taartjes maken met lemon curd, maar daar gaan wel eieren in en omdat de substantie zo zacht (vochtig) blijft vroeg ik me af of dit nu wel zwangere vrouw- proof is. Kun je mij dat vertellen? Dankjewel alvast!
Hi Jiska, je verhit de lemon curd dusdanig lang dat er wat dat betreft geen gevaar meer is. De lemon curd blijft zacht, maar is wel helemaal gekookt.
Groetjes, Judith