Gebakken noodles met kalkoenspekjes (snelle bami)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse.

Snelle bami

Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekjes super veelzijdig, dus ik bedacht al meteen dat het ook heel lekker zou zijn in een bami! Ik maakte al eerder een bami goreng met ei en kip, maar vandaag dus een met kalkoen.

Makkelijk en snel

Je zult waarschijnlijk verbaasd zijn hoe makkelijk en snel je een heerlijke bami op tafel zet! De Dindesse reepjes koop je bij Jumbo supermarkten. De overige ingrediënten kun je bij elke supermarkt kopen. Als je je afvraagt of je de trassi nou echt nodig hebt. Ik zou het wel aanraden, het goede nieuws is, dat je het heel lang kunt bewaren in je koelkast. Je kunt de trassi ook gebruiken in deze heerlijke Thaise massaman curry of in deze aromatische, pittige laksa soep.

Gebakken noodles met kalkoenspekjes (snelle bami)

Gebakken noodles met kalkoenspekjes (snelle bami)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 bakjes Dindesse kalkoenspekjes (à 70 gram)
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • 1 winterpeen (in dunne ringen gesneden)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 el sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 200 gram noodles

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan voor de noodles

Instructies

Snelle bami maken
  1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Ga intussen verder met de rest van het gerecht.
  2. Zet de wok op hoog vuur en bak de kalkoenspekjes uit. Voeg de knoflook, trassi, sambal en korianderzaad toe, gevolgd door de prei en winterpeen.
  3. Bak de winterpeen en prei circa 3 minuten en voeg dan de ketjap toe.
  4. Spoel de noodles af met koud water en laat ze goed uitlekken. Voeg de noodles vervolgens toe aan de ingrediënten in de wok.
  5. Bak het geheel nog eens circa 3 minuten en serveer direct.
Ps. Heb je bami over? Je kunt het prima invriezen! Advertorial - i.s.m. Dindesse

2 reacties op “Gebakken noodles met kalkoenspekjes (snelle bami)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *