Snelle vegetarische soft shell taco’s

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb je zin in een lekkere snelle maaltijd, die ook nog eens gezond is. Laatst at ik alleen en lang in de keuken staan voor mezelf zag ik niet zo zitten. Maar een ongezonde hap afhalen ook niet. Dus ik maakte deze heerlijke snelle vegetarische soft shell taco's. Boordevol smaak en toch maar een paar ingrediënten nodig.

Met vegetarisch gehakt en bonen

Als basis bakte ik vegetarisch gehakt rul met wat bonen en kant-en-klare salsa. Je kunt elke salsa gebruiken die je wil, ik vond de zoet-pittige Peach chili salsa van Santa Maria hier lekker bij. Je vult de tortilla wraps hiermee, vouwt ze dubbel en bakt ze dan in de koekenpan licht knapperig. Heerlijk!

Als finishing touch de salade van avocado, tomaat, limoen en ijsbergsla en je hebt een heerlijk frisse en gezonde maaltijd. Aftoppen met zure room of een plantaardige variant en smullen maar!

Zoek je nog meer Mexicaanse inspiratie? Wat dacht je van:

Snelle vegetarische soft shell taco’s

Snelle vegetarische soft shell taco’s

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g (vegetarisch) gehakt
  • 3 el salsa (ik gebruikte Santa Maria Peach chili salsa)
  • 200 gram Lima bonen
  • 6 tortilla wraps (glutenvrij indien nodig)
  • 2 avocado’s
  • 10 cherry tomaten
  • sap van 1 limoen
  • 100 gram ijsbergsla
  • 5 el zure room
  • 1 el olijfolie of andere olie om in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Bak het gehakt rul in de koekenpan. Spoel de bonen goed af en voeg deze, samen met de salsa toe. Bak nog enkele minuten. Giet dan het mengsel in een andere kom en maak de pan schoon.
  2. Snijd de avocado en tomaten in kleine blokjes en meng samen met limoensap en ijsbergsla.
  3. Leg de tortilla wraps op een bord of schone, droge snijplank en verdeel het gehaktmengsel op de de onderste helft van een wrap. Vouw de wrap daarna dubbel.
  4. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de wraps aan beide kanten goudbruin.
  5. Serveer ze met de salade en zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *