Snelle vegetarische soft shell taco’s
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Soms heb je zin in een lekkere snelle maaltijd, die ook nog eens gezond is. Laatst at ik alleen en lang in de keuken staan voor mezelf zag ik niet zo zitten. Maar een ongezonde hap afhalen ook niet. Dus ik maakte deze heerlijke snelle vegetarische soft shell taco's. Boordevol smaak en toch maar een paar ingrediënten nodig.
Met vegetarisch gehakt en bonen
Als basis bakte ik vegetarisch gehakt rul met wat bonen en kant-en-klare salsa. Je kunt elke salsa gebruiken die je wil, ik vond de zoet-pittige Peach chili salsa van Santa Maria hier lekker bij. Je vult de tortilla wraps hiermee, vouwt ze dubbel en bakt ze dan in de koekenpan licht knapperig. Heerlijk!
Als finishing touch de salade van avocado, tomaat, limoen en ijsbergsla en je hebt een heerlijk frisse en gezonde maaltijd. Aftoppen met zure room of een plantaardige variant en smullen maar!
Zoek je nog meer Mexicaanse inspiratie? Wat dacht je van:
Snelle vegetarische soft shell taco’s
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 g (vegetarisch) gehakt
- 3 el salsa (ik gebruikte Santa Maria Peach chili salsa)
- 200 gram Lima bonen
- 6 tortilla wraps (glutenvrij indien nodig)
- 2 avocado’s
- 10 cherry tomaten
- sap van 1 limoen
- 100 gram ijsbergsla
- 5 el zure room
- 1 el olijfolie of andere olie om in te bakken
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Bak het gehakt rul in de koekenpan. Spoel de bonen goed af en voeg deze, samen met de salsa toe. Bak nog enkele minuten. Giet dan het mengsel in een andere kom en maak de pan schoon.
- Snijd de avocado en tomaten in kleine blokjes en meng samen met limoensap en ijsbergsla.
- Leg de tortilla wraps op een bord of schone, droge snijplank en verdeel het gehaktmengsel op de de onderste helft van een wrap. Vouw de wrap daarna dubbel.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de wraps aan beide kanten goudbruin.
- Serveer ze met de salade en zure room.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 715 | Calorieën uit vetten 334 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 39g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 42% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 22g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen