Tomaat ricotta taartjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.
Tomaat ricotta taartjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- bladerdeeg op rol
- 100 gram ricotta
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl zwarte peper
- 3 roma tomaten
- handje rucola (optioneel)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke delen.
- Snijd de tomaat in plakjes.
- Meng de ricotta, peper, tijm en knoflook en smeer dit op het bladerdeeg. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de randen vrij.
- Leg de plakjes tomaat op de ricotta laag en vouw een centimeter rondom de het bladerdeeg naar binnen.
- Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Maak af met een handje rucola.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 339 | Calorieën uit vetten 200 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 35% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk en makkelijk!