Udon noodles met teriyaki champignons
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mijn teriyaki is hier favoriet en gebruik ik in teriyaki zalm en teriyaki beef. Maar ook vega is de teriyakisaus heerlijk! Je hoeft dus geen teriyakisaus meer uit een flesje te kopen, want echt. Het is zó makkelijk om zelf teriyakisaus te maken. Ga je het ook proberen?
Udon noodles met teriyaki champignons
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 180 gram udon noodles
- 3 el sojasaus
- 1 tl verse gember (fijngehakt)
- 1 tl mirin
- 1 tl bruine suiker
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 250 gram champignons
- 2 bosuien
- scheutje arachideolie of kokosolie
Benodigdheden
- kookpan
- wok
Instructies
- Maak de champignons schoon met een borsteltje.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
- Meng intussen de gember, knoflook, suiker, mirin en sojasaus in een kommetje.
- Giet olie in de wok en bak de champignonplakjes.
- Giet de saus erbij en bak nog enkele minuten.
- Snijd intussen de bosui in ringen.
- Giet de noodles af en serveer met champignons en teriyaki saus. Garneer met de bosui.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 413 | Calorieën uit vetten 38 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lekker de terryaki champignons, en snel gemaakt, iets te zout dus ik zou volgende keer wat minder soja gebruiken