Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie!
Zoals je misschien weet, zijn zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten op je bord supergezond. Dus met een wortel, paksoi en babymais, zit je hier wel goed! Die babymais koop je gewoon in de supermarkt, in blik. Als alternatief kun je ook reguliere maïskorrel kopen, maar persoonlijk vind ik juist die crunchy bite van de babymais erg lekker!
Erbij eet je (zilvervlies)rijst bijvoorbeeld. Nog meer vegetarische curry inspiratie opdoen? Wat dacht je van:
Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram vegetarisch gehakt
- 2 el zwarte bonensaus
- 3 el groene currypasta
- 1 bos paksoi
- 2 wortels
- 300 gram babymais
- 200 ml kokosmelk
Benodigdheden
- wok of hapjespan
- mengkom
Instructies
- Was en schrap de wortels en snijd in dunne plankjes. Was de paksoi goed (er kan nog wat zand in zitten). Snijd in reepjes (zowel het groene als het witte gedeelte). Het 'kontje' gebruiken we niet.
- Meng in een kom het gehakt met de zwartebonensaus. Vorm er circa 12-14 gehaktballetjes van.
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de currypasta, het witte gedeelte van de paksoi en de wortels toe. Bak circa 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit 5 minuten sudderen.
- Voeg tot slot het groen van de paksoi en de babymais toe. Laat nog 2 minuten sudderen en serveer dan met de rijst.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 578 | Calorieën uit vetten 221 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 41% | |
Verzadigde vetzuren 17g | 87% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen