Koken met kids: appelpartjes met een topping (verantwoorde snack)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 16 partjes personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Laatst dook ik samen met een vriendin en haar 2 kleuters van 4 jaar de keuken in om een lekker middagje te kokkerellen. Een van de dingen die we maakten was een verantwoorde snack. Appelpartjes gedoopt in hele pure chocolade en vervolgens getopt. Hierbij kun je het zo gezond of minder gezond maken als je zelf willen. Nootjes en kokos zijn daarbij voorbeelden van gezonde toppings. Marshmallows en schuddebuikjes zijn iets minder verantwoord (maar wel ook heel lekker). Andere dip mogelijkheden zijn bijvoorbeeld gemalen gevriesdroogde frambozen, gevriesdroogde kiwi, pinda's, pepsels/pretzels en ga zo maar door.
Appelsnacks
Het leuke is dat deze appelsnackjes heel makkelijk te maken zijn en vooral ook heel leuk zijn om met kinderen te maken. Wij hadden veel lol met het dippen van de appelpartjes in chocolade en het toppen ervan! Een appelsnijder waarbij de appel meteen in partjes wordt gesneden is heel makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook zelf de appel snijden. Door de appelpartjes op een stokje te rijgen, kun je ze gemakkelijk in de chocolade dippen en krijg je later met het eten minder last van vieze vingers. Het is daarmee ook een leuke traktatie om uit te delen!
Om het gezond te houden, gebruikten wij hele pure chocolade. Minder puur of melkchocolade gebruiken kan natuurlijk ook. Heb jij deze appelpartjes gemaakt? Laat het weten in de comments of deel op Instagram met #myfoodblognl!
Koken met kids: appelpartjes met een topping (verantwoorde snack)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 16 partjes personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 Granny Smith appels
- 75 gram pure chocolade
- toppings naar keuze wij gebruiken:
- grof gehakte pistachnootjes
- kokosrasp
- mini marshmallows
- schuddebuikjes
Benodigdheden
- appelsnijder (optioneel)
- cake pop stokjes of ijslolly stokjes (optioneel)
- magnetron bestendig kommetje
Instructies
- Was de appels goed. Snijd de appel in partjes met behulp van de appelsnijder of een appelboor. Het voordeel van een appelsnijder is dat de appel meteen in partjes is gesneden en ontdaan van klokhuis. Je hebt hier echter wel een beetje kracht voor nodig.
- Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een magnetron bestendige kom.
- Verwarm de chocolade 1 minuut. Roer door met een metalen lepel en zet als dat nodig is, nogmaals in de magnetron.
- Boor in elk van de partjes het stokje tot circa halverwege (als je die gebruikt). Doop de helft van het appelpartje in de chocolade en bedek dan met een of meerdere van de toppings. Laat de appelpartjes minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 40 | Calorieën uit vetten 18 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een schattige snack zeg!