Vietnamese salade met noodles
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfect in terug. Munt, koriander, vissaus en limoensap complementeren elkaar heel mooi en je hebt weinig anders nodig als je met deze ingrediënten werkt.
Vietnamees koken
Door de komkommer en wortel in mooie sliertjes te snijden, ziet het er ook al meteen gezellig uit. Het oog wil ook wat toch ;-)? Ben je op zoek naar meer Vietnamese lekkernijen? Dan zit je hier zeker goed! Probeer onze Vietnamese springrolls eens. Of de pittige Vietnamese tofu, mijn favo tofu recept!
Vietnamese salade met noodles
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram rijstnoodles
- 1 komkommer
- 1 wortel
- 125 gram taugé
- 2 bosuien
- dressing:
- sap van 1 limoen
- 1/2 tl bruine suiker
- 1 bosje koriander (fijngesneden)
- 1 bosje munt (fijngesneden)
- 1 tl vissaus*
- 1 tl sesamolie
- 1/4 tl chilivlokken
- optioneel: gebakken uitjes
- * vervang voor een vega(n) versie de vissaus door sojasaus
Benodigdheden
- kookpan voor de noodles
- spiraalsnijder (Spirelli of soortgelijke snijder)
Instructies
- Kook de rijstnoodles in 4 minuten gaar (of anders als er een andere instructie op de verpakking staat vermeld). Spoel af met koud water.
- Spoel de taugé af en kook 2 minuten. Spoel af met koud water.
- Snijd de wortel en komkommer in dunne slierten met behulp van de spiraalsnijder, mandoline of mes.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Meng in een kom de noodles, wortel, taugé, komkommer en bosui.
- In een apart kommetje meng de koriander, munt, limoen, vissaus, sesamolie, suiker en chilivlokken en giet over de salade heen. Maak eventueel af met de gebakken uitjes of gebrande noten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 505 | Calorieën uit vetten 50 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen