Zalm Wellington
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien is de kans groot dat je gasten de zalm Wellington nog niet kennen!
Lekker vers gebakken spinazie en een mooi stukje zalm verpakt als een cadeautje in een laagje bladerdeeg. Dat ziet er toch super feestelijk uit zo? Serveer hier bijvoorbeeld broccoli kroketjes als bijgerecht bij. Een heerlijke combinatie: zalm en broccoli!
Zalm Wellington
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram zalmfilet (2 lange smalle filets van circa 150 gram)
- 400 gram spinazie
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram panko
- 2 el crème fraîche
- 1 rol bladerdeeg
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- zwarte peper
- snuf zout
- scheutje olie
Benodigdheden
bakplaat koekenpanInstructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit de knoflook lichtjes.
- Voeg de spinazie toe en blijf goed omscheppen zodat het niet verbrandt. Je zult waarschijnlijk de spinazie beetje bij beetje in de pan moeten doen omdat het rauw nogal volumineus is.
- Roer de crème fraîche er doorheen zodra de spinazie is geslonken.
- Haal de spinazie van het vuur en roer de panko en Parmezaanse kaas er doorheen.
- Snijd het bladerdeegvel doormidden en leg op elk van de vellen een stuk zalm in het midden. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel op de zalm de spinazie. Het is niet erg als er wat naast valt.
- Vouw de lange zijden van het bladerdeegvel over elkaar. En rol de korte zijden naar binnen. Druk de naden voorzichtig aan met je vingers zodat ze niet open gaan.
- Draai de pakketjes om zodat de naden aan de onderkant zitten.
- Met een scherp mes maak je diagonale inkepingen in de zalm Wellington.
- Eventueel bestrijk je het bladerdeeg nog met een losgeklopt ei.
- Bak de zalm Wellingtons in circa 20 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 362 | Calorieën uit vetten 188 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Zou dit ook met andere vis kunnen? Kabeljauw bijvoorbeeld
Ja, dat denk ik wel. Zorg er dan wel voor dat de filet dik genoeg is, zodat deze niet uitdroogt.
Wat kun je er lekker bij eten, naast broccoli. Heb je nog een receptje voor een feestelijk bijgerechtje?
Hi Simone, zelf vinden we de bietenwafels en broccoli kroketjes erg leuk en feestelijk als bijgerecht:
https://myfoodblog.nl/recipe/bietenwafels-bietencompote/
https://myfoodblog.nl/recipe/broccoli-kroketten/
Of bijvoorbeeld groentefrites!