Zelf kipnuggets maken in de oven
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 16 kipnuggets personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak je in de oven en je zult bijna niet geloven hoe knapperig ze toch zijn.
Het geheim is het gebruik van panko die je kort roostert. Bovendien is het belangrijk de kipblokjes eerst door de bloem te halen zodat de rest er goed aan blijft plakken. Kipfilethaasjes gebruik ik in dit recept omdat die dunner zijn dan gewone kipfilet. Zo krijg je meer een nugget én worden ze gaar zonder te verbranden. Wil je meer video's zien? Abonneer je dan op ons Youtube kanaal!
Zelf kipnuggets maken in de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 16 kipnuggets personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipfilethaasjes (in blokjes gesneden)
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 3 el bloem
- 2 losgeklopte eieren
- 7 el panko (Japans broodkruim)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- oven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Rooster in een droge koekenpan of de bakplaat de panko enkele minuten.
- Kruid de kip in met paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de kipfiletblokjes door de bloem.
- Haal de blokjes vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
- Leg de kipnuggets op de bakplaat. Bak ze 20 minuten. Keer ze halverwege (na 10 minuten) om.
- Serveer de nuggets warm met ketchup en barbecuesaus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 60 | Calorieën uit vetten 31 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 5% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh dit is lekker zeg!
Dankjewel Kelly :-)