Zelf lemon curd maken doe je zo!
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Lemon curd is makkelijk zelf te maken! Het is een smeuïge, zoete en frisse spread die perfect is om taarten mee te vullen, op koekjes en scones te smeren, en vooral om zo van de lepel af te likken. Heel lekker!
Lemon curd wordt, zoals zoveel goede recepten, gemaakt met maar een paar belangrijke ingrediënten. Hoe je die ingrediënten verwerkt maakt het verschil als het gaat om smaak en textuur. Je hebt enkel boter, suiker, maizena en eieren nodig. Dat heb je vast en zeker in je voorraadkast liggen!
Lekkere zelfgemaakte lemon curd
Dit is een lemon curd die fris en stevig genoeg is om tussen cakeplakken te leggen, maar ook zoet genoeg om zo uit de pot te eten. Zo kun je de lemon curd gebruiken om een citroen meringue taart te maken, om je scones mee te verrijken of wentelteefjes taartjes met blauwe bessen. Dit recept is gegarandeerd lekker bij je favoriete recepten voor zoete lekkernijen.
Een goede lemon curd heeft een glanzende consistentie, voelt aan als pudding, is zacht en romig op de tong, en heeft een mooie balans tussen zoet en fris.
Lemon curd bewaren
Deze curd blijft tot 1 week vers in de koelkast en tot 3 maanden in de diepvries. De textuur is niet zo geweldig als hij bevroren is geweest, maar hij is nog steeds erg lekker en overtreft de curd die je in de winkel koopt.
Zelf lemon curd maken doe je zo!
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 el maïzena
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- sap van 1 citroen
- rasp van 2 (biologische) citroenen
- 85 g boter in blokjes
- 3 eidooiers
- 1 ei
Benodigdheden
- Steelpan
- Garde of mixer
Instructies
- Voeg de rasp, suiker, maïzena en citroensap toe aan een steelpan en zet deze op een middelhoog vuur.
- Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost. Als het mengsel dik is en begint te bubbelen haal je het van het vuur af.
- Doe de boter vervolgens bij het mensen en roer er doorheen. Klop intussen de eidooiers en het hele ei op totdat deze schuimig zijn.
- Voeg de eieren toe en meng door de lemon curd.
- Zet de pan terug op laag vuur. Zodra het mengsel weer begint te bubbelen, is het klaar. Dan heeft de lemon curd de dikte van yoghurt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 307 | Calorieën uit vetten 176 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 31% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 58% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk! bedankt voor het recept