De 37 lekkerste frambozen recepten

My Food Blog
De 37 lekkerste frambozen recepten

Ik heb het al eerder verteld, maar ik houd ontzettend veel van zomerfruit. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, van mij kan het seizoen niet lang genoeg duren. Frambozen zijn een van mijn favorieten. Die kan ik de hele dag door gebruiken! ‘s Ochtends begin ik vaak met yoghurt, granola en frambozen of havermout met frambozen. Daarna frambozen gewoon zo uit het vuistje, in een muffin of lekker in mijn water. Maar er is nog veel meer mogelijk met deze frisse rode vruchtjes. Daarom wilde ik jullie graag inspireren met 37 heerlijke frambozen recepten!

Ik heb gelukkig aan frambozen geen tekort, want mijn ouders hebben in de tuin een aantal frambozenstruiken in verschillende variëteiten. Van de echte frambozen tot aan de tayberry. Die pluk ik dan ook met plezier, want vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste. Alhoewel ik standaard ook een hele lading in de vriezer heb. Ik vroeg mijn foodblogcollega’s om hun favorieten en heb ook een aantal van mijn eigen favorieten vermeld. Van zoet tot hartig, van gezond tot minder gezond en van drankje tot aan dessert. Het leverde deze lijst met de 37 lekkerste frambozen recepten op! Vind jij frambozen ook zo lekker? En wat is je favoriete frambozen gerecht?

Ontbijt

Ga voor een lekkere ontbijtmuffin, pannenkoekjes of bijvoorbeeld een crumble. Heb je ‘s ochtends altijd haast? Dan zijn de overnight oats altijd een goede optie!

Drankjes

frambozen drankjes

Van smoothies tot fruitwater en cocktails. Ook in drankjes kun je de framboos goed gebruiken. Voorbeelden van goede combi’s zijn banaan-framboos en aardbei-framboos.

Frambozen cheesecakes

Een hele fijne combi: de romige roomkaas met de frisse framboos. Dus waar wacht je nog op?

Frambozen en chocolade

Nog zo’n gouden combi van zoet en fris. Of het nou pure chocolade of witte chocolade is. Chocolade en framboos is een gouden duo, daarom mochten ook deze toppers niet ontbreken.

Andere taarten

gezonde frambozentaart

Overige desserts met framboos

Hartige gerechten met framboos

warme geitenkaas salade met framboos

Ook hartige gerechten kun je goed maken met framboos. Kaas en framboos gaan goed samen. Met name romige kazen als geitenkaas of brie zijn goede vriendjes van de framboos.

Foto in header en foto onder ‘drankjes’: Pexels.com

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “De 37 lekkerste frambozen recepten

  • ElsaRblog

    Mooie selectie heb je gemaakt Judith ☻
    Voor elke wat wils.
    Ik vind frambozen ook heel lekker van smaak en als presentatie zijn ze ook heel mooi.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *