Tips voor het beste Oud & Nieuw-feest ooit!

My Food Blog
Tips voor het beste Oud & Nieuw-feest ooit!

Het is wat rustiger geweest dan jullie wellicht gewend zijn. Ik was een weekje op vakantie en heb zelfs geskied! Ik hoop dat jullie ook allemaal fijne dagen hebben gehad en vertel jullie vandaag graag meer over Oud & Nieuw.

Voor het eerst in jaren vieren we dit jaar weer Oud & Nieuw thuis, in Utrecht. En dat geeft mij de mogelijkheid om me helemaal uit te leven. In de keuken (alwaar ik ook een beetje cheat, want hey, die tapenade hoef ik heus niet perse zelf te maken ;-)), maar ook daarbuiten. Zo sloeg ik zilverkleurig karton, ballonnen met cijfers en glitterslingers in. Vroeger was ik helemaal gek op knutselen en nog steeds vind ik het af en toe wel leuk. Op Pinterest vond ik de leukste plaatjes die zorgden voor de nodige inspiratie. Vandaag laat ik je zien hoe je jouw Oud & Nieuw-feest geweldig maakt: de hapjes, de aankleding, entertainment, de outfits en natuurlijk de drankjes.

Eten

Bij ons op het menu staan dit jaar onder meer: gevulde eieren, gehaktpasteitjes, vega Midden-Oosterse miniburgertjes, kipspiesjes en natuurlijk een kaas- en charcuterieplankje. Mijn kaas haalde ik op de markt en ik kan je vertellen dat het echt de moeite loont om het op de markt of bij een speciaalzaak/kaasboer te halen. Ten eerste hebben ze er veel meer keuze dan bij de supermarkt en ten tweede kunnen ze je helpen met het samenstellen van het perfecte kaasplankje. Samen met mijn kaasboer stelde ik een plankje samen met 6 heerlijke kazen en hij gaf daarbij zelfs de perfecte volgorde van nuttigen aan. Tip: stal op een houten plankje je charcuterie uit en op een ander houten plankje je kazen. Maak met behulp van cocktailprikkers en mooi papier prikkers met daarop de namen van de kazen.

Wat ook erg leuk is is om verschillende crostini te maken. Koop daarvoor stokbrood, snijd het in sneetjes en rooster ze. Besmeer met bijvoorbeeld bruschetta, bietendip of feta, vijgen en balsamico. Een algemene tip is: hou het ook leuk voor jezelf. Maak niet alleen maar moeilijke dingen, maar bijvoorbeeld ook de crostini en gevulde eieren of fruit gedipt in (witte) chocolade. Combineer dit met indrukwekkende items als een taart, mooie cocktails of een leuke goodiebag die je bij het afscheid aan je gasten geeft. Denk daarbij eens aan zelfgemaakte chocolaatjes voorzien van een leuke tekst, cakejes, of wat mijn tante vaak geeft na een feestje: granola zodat mensen de volgende dag kunnen bijkomen van hun kater met en lekker ontbijtje :-).

Drinken

de 12 duurste restaurants ter wereld!

Niet te missen met Oud & Nieuw: champagne! Brut is droog, demi-sec is fruitig. Weet je niet welke je moet kiezen? Demi-sec valt bij de meeste mensen in de smaak, dus daarbij kun je al bijna niet misgaan. Wat ook erg leuk is, is een rose-champagne. Vele champagnehuzien zoals Piper Heidsieck en Moët & Chandon hebben een rosé-champagne. Zet de champagne in een koeler zodat hij om 12 uur klaar is om te poppen. Nóg leuker: garneer de glazen met een fortune cookie, te koop bij Chinese toko’s.

Zorg voor lekkere sapjes en goede wijn en denk ook eens aan een cocktail. Makkelijk en feestelijk is een bellini, maar ook een scroppino doet het goed op feestjes en is bovendien heerlijk! Ben je zelf geen wijndrinker, maar wil je je gasten wel een lekker wijntje voorzetten? Vraag om advies bij de slijterij of download de app ‘Vivino’, een app waarbij gebruikers wijnen beoordelen op een schaal van 1 tot 5, waardoor anderen een indicatie krijgen van de wijnsmaak en prijs.

Aankleding

Waarmee kleed je je huis leuk aan?

  • Ballonnen en dan bedoel ik niet kinderballonnen, maar stylish ballonnen in goud of zilver of ballonnen met cijfers (je koopt deze bijvoorbeeld bij HEMA).
  • Slingers met sterren, kopen of zelf maken.
  • Fotolijstjes en gratis ‘printables’. Google maar eens ‘free NYE printables‘, print uit en lijst in.
  • Glitters!
  • Houten plankjes (voor de kaas en charcuterie bijvoorbeeld), etagères, cakestandaarden en mooie glazen potten.
  • Vloeipapier, leuk voor in de bakjes, maar ook ideaal om pompons te maken.
  • Bloemen.

Tip: ga voor of goud- of zilverkleurig en combineer dit met bijvoorbeeld wit, roze of zwart.

Outfits & entertainment

Ook bij de outfits geldt: glitter! Doe dit wel een beetje gedoseerd, een glitterlegging is leuk met een iets rustiger tuniekje, een glitterjurk met een zwarte of huidskleurige panty. Vergeet ook vooral de make-up en nagels niet. Je make-up mag vandaag best opvallen. Ik vind paarse smokey eyes prachtig of chique glittereyeliner die je net boven je normale, zwarte eyeliner aanbrengt.

Qua entertainment zijn er genoeg leuke spelletjes. Wat dacht je van het klassieke “wie ben ik?” of “Hints” of doe het “goede voornemen spel”: iedereen schrijft 3 van zijn goede voornemens op, gooit ze in een pot en de rest raadt van wie welke voornemens zijn. Ook leuk is dit spel waarbij iedereen zijn favoriete liedje of meest memorable moment van het afgelopen jaar vertelt. Uitermate geschikt als nog niet iedereen elkaar kent. Je kunt ook zelf van tevoren hoedjes maken met voornemens erop en iedereen er bij binnenkomst 1 laten uitkiezen. En tja, er zijn natuurlijk ook nog altijd drankspelletjes ;-)…..

Alvast een hele fijne jaarwisseling lieve lezers. Ik hoop dat jullie een geweldig 2015 tegemoet gaan en dat jullie met bovenstaande tips het jaar knallend inluiden! Wees voorzichtig met het vuurwerk én de oliebollen (ik weet uit ervaring dat als je er teveel eet je héél erg misselijk kunt worden! ;-))

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

7 reacties op “Tips voor het beste Oud & Nieuw-feest ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *