De lekkerste wentelteefjes – 15 wentelteefjes recepten

My Food Blog
De lekkerste wentelteefjes – 15 wentelteefjes recepten

Grootmoeders wentelteefjes

Wie houdt er nou niet van? Wentelteefjes voor ontbijt. Al zijn ze natuurlijk ook overheerlijk voor lunch. Ze laten mij denken aan vroeger. Het gaf mij altijd een warm en verbonden gevoel om samen met mijn familie dit heerlijke ontbijt te maken. Gezellig met z’n allen in de keuken. Als kind vond ik dit dan ook heerlijk om te eten. Lekker met een beetje suiker en kaneel!

Nu nog steeds vind ik ze heerlijk, maar om eerlijk te zijn heb ik ze al erg lang niet gemaakt. Het leek mij leuk om eens wat anders uit te proberen, dus ben ik op zoek gegaan naar de 15 lekkerste wentelteefjes recepten. En ik kan alvast verklappen dat er een paar héle speciale bijzitten! Ontdek snel jouw nieuwe favoriet en verras iemand (jezelf mag ook) ermee.

samen wentelteefjes maken

Ideaal voor het paasontbijt

Perfect voor op een lazy sunday of voor bij het paasontbijt! Daarnaast is het een lekker gerecht om oud brood, wat je anders misschien weg zou gooien, op te maken.

De 15 lekkerste recepten voor wentelteefjes

Hier zijn ze dan. De 15 lekkerste recepten om (speciale) wentelteefjes/French toast/pain perdu/verloren brood te maken.

  • Decadent van brioche brood met aardbeien – Perfect als speciaal ontbijt of bij de brunch. Het is een decadent gerecht, maar is heel gemakkelijk en snel te maken. In dit recept gebruiken we vanillestokjes voor een extra smaak boost! Ideaal als je brioche brood overhebt van bijvoorbeeld de paasbrunch.
  • Broodtaartjes met blauwe bessen en lemon curd – Dit overheerlijke is recept is een speciale. Door de wentelteefjes in combinatie met blauwe bessen, lemon curd en kokosvariatie te serveren als een soort mini-taartjes, wordt het echt een feestje.
  • Gezondere wentelteefjes van volkorenbrood – Deze wentelteefjes zijn ideaal voor mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn. In dit recept wordt namelijk volkorenbrood gebruikt in plaats van wit brood, waardoor het gerecht meteen een stuk voedzamer en vezelrijker wordt. Door de blauwe bessen bevat het extra vitamines.
  • Gezondere wentelteefjes met appel – Nóg een recept voor onze healthy foodies. Gemaakt van speltbrood, plantaardige melk, honing, ei kokosolie en appel. Dit recept laat mij denken aan een appeltaartje!
  • Eiwitrijke wentelteefjes van tortilla’s – Ik hoor je denken: ‘wentelteefjes van tortilla’s?’ Ja, dat klopt! Deze proteïnerijke wentelteefjes tortilla is een kruising tussen een wentelteefje en een pannenkoek. Heel erg lekker! En extra goed voor de actieve sporters onder ons.
  • Wentelteefjes in een mok – Niet uit de pan dit keer, maar uit een mok. Eens even wat anders en ook nog eens binnen 5 minuten klaar!
  • Wentelteefjes gevuld met banaan en Nutella – Dit recept klinkt hemels. En ik denk dat alle chocoladelovers mij geen ongelijk zullen geven.
  • Met passievrucht en appel – Houd jij van passievrucht? Dan is dit recept iets voor jou. De zoetzure smaak van deze tropische vrucht maakt deze wentelteefjes tot een ware delicatesse.
  • Frambozen cheesecake wentelteefjes – Wil jij je lover eens spontaan verassen? Dan is dit het perfecte recept. Deze romantische ‘French toast’ met frambozen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk gekleurd.
  • Geitenkaas, peer en walnoten – Verloren brood, zoals ze in het Vlaams worden genoemd, worden vaak met zoetigheid geassocieerd. Maar je kunt ze ook heel erg goed hartig maken. Dit recept bewijst dat hartige wentelteefjes óók heel lekker kunnen zijn.
  • Spek, tijm en kaas – Dit recept is het enige recept met vlees. Het liet mij een beetje denken aan een uitsmijter met spek op brood, maar dan een upgrade hiervan. Klinkt als een perfect anti-kater ontbijtje.
  • Brie en honing – Om nog even de hartige vibe te blijven, heb ik ook een heerlijk recept voor een hartige variant met brie uit de oven voor jullie gevonden. Door de brie te verwarmen, smelt deze. Dit maakt het gerecht extra lekker.
  • Met witte chocolade en aardbeien – Zin in een zoet ontbijtje? Overgoten met gesmolten witte chocolade en afgetopt met verse aardbeien. Dat klinkt toch magisch?
  • Vegan wentelteefjes met fruit – Normaal maak je ze met eieren en melk. Toch kan dit verwenontbijtje gelukkig ook vegan gemaakt worden door plantaardige melk en margarine te gebruiken! Vers fruit maakt dit ontbijtje ook nog eens lekker zoet.
  • Glutenvrije wentelteefjes – Natuurlijk ben ik ook op zoek gegaan naar recepten voor mensen die glutensensitief zijn of glutenallergie hebben. Iedereen verdient het namelijk om van dit heerlijke ontbijtje te kunnen genieten.

Heb jij nog een lekker recept wat we niet mogen missen? Laat het vooral weten in de reacties!

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *