De leukste manier om buiten te eten

My Food Blog
De leukste manier om buiten te eten

Wat een heerlijk weer is het. Eindelijk! Overdag is het wellicht even afzien als je met dat warme weer moet werken (of misschien juist wel even lekker in de airco ;-)). ‘s Avonds en in het weekend kunnen we helemaal los met buiten eten. Lekker in het park, op een terras, of op je eigen balkon of tuin. Ik hou ervan en associeer het ook met lange, gezellige avonden met vrienden. Zo hebben wij de eerste paar barbecues voor dit jaar alweer achter de rug in onze nieuwe, gepimpte tuin. In deze post ga ik je alles vertellen over leuk en lekker buiten eten! Wat zijn handige gerechten? Hoe tover je je tuin of balkon nou om tot een gezellige plek en meer tips!

Recepten voor buiten eten

In principe kun je natuurlijk buiten alles eten wat je binnen ook kunt eten. Toch zijn er een aantal categorieën die ik specifiek wilde benoemen.

Picknick

Neem je je eten mee naar bijvoorbeeld een park? Dan is het handig om rekening te houden bij het selecteren van het eten. Je kunt het eten immers niet opwarmen daar en het moet een beetje handig te eten zijn met wat minder tools, servies en bestek. Je kunt denken aan wraps, mini-quiches, salades in een potje (op deze manier worden de knapperige ingrediënten niet voortijdig zacht) of een gevuld brood. Vergeet niet om een kleedje mee te nemen, het liefste een die van de onderkant waterproof is. En zo’n kek picknickmandje natuurlijk! Als is het alleen maar om de show mee te stelen.

Barbecue

Onze eerste paar barbecues in de tuin zitten er alweer op! Altijd gezellig om met vrienden en familie te doen. En, dat hoeft zeker niet altijd met vlees! Zoek je nog fijne BBQ inspiratie dan vind je dat vast in onze BBQ gids met 43 heerlijke recepten.

Salades

Salades kunnen altijd, maar zijn zeker verbonden met de zomer. Lekker, gezond en snel klaar. Ideaal om mee naar buiten te nemen!

Wat heb je nodig om buiten te eten?

Buiten eten op je balkon of in je tuin is dus leuk, maar dat hoef ik je vast niet te vertellen. Hoe maak je het nou een beetje gezellig voor jezelf en je gasten?

 • First things first: Een eettafel. Wees hierin creatief. Wij hadden een oude eettafel binnen staan die we hebben opgeschuurd, ingeolied en buiten hebben gezet. Een mooie, stevige tafel en nog low-budget ook.
 • Zitplekken creëren. Wij wilden hierin flexibel zijn en kochten dus 4 kuipstoeltjes en een mooie teak bank. Het voordeel hiervan vind ik, dat je op een bank vaak nog wel kunt inschikken en door de materialen af te wisselen heeft het een heel ruimtelijk gevoel. We hebben lekker veel kussens in de rug en gaan nog een lang bankkussen kopen voor op het zitvlak. Daarnaast kunnen we voor extra gasten snel extra stoelen bijzetten. Een ander leuk idee om zitplaatsen te maken is bijvoorbeeld het neerzetten van een paar pallets. Hoe leuk zien een paar houten pallets met wat kussens erop er bijvoorbeeld uit? Ik kan je vertellen: heel leuk. Kijk maar mee naar deze toffe plaatjes.
 • Wat je ook kunt doen is oude stoelen die je hebt gebruiken of Marktplaats afstruinen. Afschuren en lak ze allemaal in dezelfde kleur. Wat leuke tuinkussens erop en klaar ben je. Met zo’n zomers printje krijg ik al helemaal zin in lange zomeravonden!

Hou jij een beetje van buiten eten? En hoe ziet jouw perfecte tuinsetting eruit? Laat het weten in de comments of praat mee via Instagram.

I.s.m. Tuinkussenshop

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

4 reacties op “De leukste manier om buiten te eten

 • Marie de Jonge

  Een lekkere picknick of barbeque is altijd een goed idee bij mooi weer. Buiten lunchen of na mijn werk op mijn balkon zitten doe ik ook graag. Met een lekkere salade of een wijntje krijg je snel een zomergevoel!

  Beantwoorden
 • Emma

  Beste Judith, bedankt voor de leuke tips om buiten te eten! Wij hebben een tuin met een zitje waar we heerlijk kunnen zitten, maar we gaan er ook graag op uit. Een gevuld brood is een slim idee, dat ga ik proberen voor onze volgende keer buiten eten aan zee. Dat is onze favoriete picknickplaats.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *