De ultieme salade gids – 42 salade recepten

My Food Blog
De ultieme salade gids – 42 salade recepten

Nu het zomer is, zul je vast herkennen dat je meer zin hebt in salades. Aangezien het wat warmer is, heb ik vaak minder zin om in de keuken te staan. Bovendien vind ik het lekker om dan wat lichter eten te eten. Sommige mensen denken bij een salade aan kale sla, maar ik vind het juist lekker om een goed gevulde salade te eten. Dat kan op basis van slablaadjes of ander groen zijn, maar dat kan ook net zo goed op basis van andere groenten of ingrediënten zijn gemaakt. Wat denk je van een couscoussalade of pastasalade? Er zijn genoeg heerlijke salade recepten!

Terwijl ik dit schreef dacht ik, hoe leuk is het om dan mijn eigen favoriet te delen? Ik moet zeggen dat ik echt niet kan kiezen! Ik hou dus van goedgevulde salades die goed in balans zijn qua smaken. De salade met kippendijen en mango van Matt Preston is een van mijn persoonlijke favorieten. Ook de ‘good old’ salade met geitenkaas en peer en de Midden-Oosterse salades zijn favoriet.

matt preston's kippendijsalade

In deze post verzamelde ik de lekkerste salade recepten van myfoodblog.nl én die van collega-bloggers. Ik ben heel benieuwd wat jou favoriete salade is. Laat het weten in de comments of deel op een van de social media kanalen met #myfoodblog.

Klassiekers

Aziatische stijl salades

Thaise larb

Midden-Oosterse salades

tabouleh

Salades met fruit

warme geitenkaas salade met framboos

Salades met vis

Overige salades

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *