Kerstmenu voor een vegetarisch kerstdiner

My Food Blog
Kerstmenu voor een vegetarisch kerstdiner

Een van dé trend van dit jaar is vegetarisch eten en dan ook vegetarisch eten tijdens kerst. Maar liefst een derde van de Nederlanders is flexitariër volgens nu.nl. En daarom help ik jullie met in inspiratie voor een vegetarisch kerstdiner.

Ook wij eten vaker wel vegetarisch dan niet. En waarom ook niet? Er zijn zo veel ontzettend lekkere alternatieven. Je zult in deze gerechten vlees en vis helemaal niet missen. Wil jij je gasten deze kerst verrassen met iets heel anders? Ga dan eens voor een vegetarisch kerstmenu! Met het onderstaande kerstmenu zal zelfs de grootste vleeseter zeer content zijn.

4-gangen vegetarisch kerstmenu (+ amuse!)

We beginnen met een licht courgette rolletje met zeewier en een avocado mousse. Vervolgens een semi-klassieke tartaar. De tartaar zal de vleeseters wel bekend voorkomen, maar we maakten speciaal een vega variant. Deze vegetarische tartaar maakten we op basis van tomaat en is al veelvuldig goedgekeurd. Het is ook echt zo’n gerecht wat je perfect kunt voorbereiden en alleen op het laatste moment nog hoeft op te dienen.

Genieten van een vegetarisch kerstdiner

Als tussengerecht een klein glaasje met een kokos en wortelsoep om even de smaakpapillen verder open te zetten :-). Als hoofdgerecht een ‘rollade’, maar dan van flespompoen in plaats van vlees. Door deze te omwikkelen met touw krijg je echt een rollade effect. Hoe leuk is dat?! Erbij gaan we klassiek én fusion. Spruitjes horen normaal echt bij een ‘roast’ en deze gegrilde groene rakkers zijn zelfd bij niet-spruitjes fans populair. Vaak gaat het gepaard met een klassiek aardappel bijgerecht zoals pommes duchesses of gebakken aardappels. We gaan wél voor aardappels, maar dan met een twist: latkes. Lekker multiculti meteen ;-).

Tot slot mag een dessert natuurlijk niet ontbreken. Ook niet bij ons vegetarisch kerstdiner. Het is een dessert zonder bijvoorbeeld gelatine en daarmee zeer geschikt voor vega’s: de kersttrifle met chocolademousse, passievrucht en red velvetsaus.

Van begin tot eind een heerlijk menu voor de kerstdagen, lijkt me. Zowel vegetariërs als niet-vegetariërs gaan ervan smullen. Laat je me het weten als je dit menu hebt gemaakt? Dat vind ik leuk :-)!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *