Groene asperges met pastrami en Parmezaan

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groene asperges met pastrami en Parmezaan

Ik ben denk ik toch echt iets meer 'team groen' dan 'team wit' als het om asperges gaat. Hoewel ik witte asperges op zijn tijd zeker wel kan waarderen, spreekt toch de bite en knapperigheid van de groene asperge me meer aan. Het lekkerste vind ik ze als ze gegrild zijn. Ik blancheer ze eerst zodat ze al beetgaar zijn en grill ze vervolgens in de grillpan voor structuur en smaak. Overigens zijn groene asperges gemakkelijker klaar te maken dan witte asperges. Je hoeft ze niet te schillen, maar enkel de onderste centimeter eraf te snijden en de asperges te wassen. Groene asperges met (parma)ham zijn een bekende combinatie. Ik wilde dat effect benaderen zonder varkensvlees te gebruiken en ging daarom voor groene asperges gewikkeld in pastrami (rundvlees dus). Door de dressing van de romige, zilte Parmezaan en de frisse citroen is het gerecht helemaal in balans. Eet met bijvoorbeeld gebakken zoete aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • groene asperges
  • 100 gram
  • pastrami
  • 50 gram
  • Parmezaanse kaas
  • (in grove snippers gesneden met een mes of kaasschaaf)
  • 3 el
  • extra vergine olijfolie
  • sap van 1
  • citroen
  • 1 el
  • verse dragon
  • (fijngesneden)
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • kookpan
  • grillpan
  • tang of zeef
  • kom ijswater

Instructies

groene asperges met ham (pastrami)
  1. Breng een kookpan met water aan de kook.
  2. Was de asperges. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en gooi de onderkanten weg.
  3. Leg de asperges in het kokende water en laat ze gedurende 2 minuten koken.
  4. Haal ze daarna met behulp van een tang of zeef uit het kokende water en laat ze afkoelen in een kom met ijswater.
  5. Laat de asperges goed uitlekken en grill circa 3 minuten in de grillpan. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. Maak intussen de dressing door de olijfolie te mengen met citroensap, dragon en Parmezaanse kaassnippers.
  7. Leg een plak pastrami op een bord en wikkel daar een bundeltje van 2 à 3 asperges in. Maak af met de dressing.
1 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *