Voorjaarssalade van spitskool met lamskoteletten

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Voorjaarssalade van spitskool met lamskoteletten

Het is voorjaar! Ok, dat was het al een tijdje, maar nu lijkt het lekkere weer echt te zin doorgebroken. Hoe lekker is dat? Het is en blijft Nederland, dus natuurlijk weten we niet hoe lang het duurt. Het advies dus: geniet ervan! En hoewel het zonnetje heerlijk is, maakt het me eigenlijk ook niet zo heel veel uit, zo lang het eind mei maar zonnig en droog is als wij het huwelijksbootje instappen. Over zonnig gesproken, deze salade die geïnspireerd is op die van een Lidl receptkaart is een ultieme lentesalade. Knapperige spitskool, zoete peer, frisse dressing en lamskoteletten in dunne plakjes. Dat is de lente op je bord, toch?

Ingrediënten

  • voor de lamskoteletten:
  • 400 gram
  • lamskoteletten
  • 1 tl
  • za'atar
  • peper en zout
  • scheutje
  • olijfolie
  • voor de saus:
  • 1 teen
  • knoflook
  • 1 (biologische)
  • citroen
  • 50 ml
  • volle yoghurt
  • 2 el
  • verse bieslook
  • (fijngehakt)
  • voor de rest van de salade
  • 1/2
  • spitskool
  • 2
  • peren
  • handje
  • pecannoten

Benodigdheden

  • grillpan
  • grote kom

Instructies

  1. Was de spitskool en snijd deze in dunne reepjes.
  2. Schil de peer en snijd deze in dunne plakjes.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Maak de dressing door citroenrasp en citroensap te mengen met de yoghurt, knoflook en peper en zout.
  5. Zet de grillpan op hoog vuur. Kruid de lamskoteletten in met olie, za'atar, peper en zout en bak ze in circa 5 minuten gaar (2.5 minuut aan iedere kant). Wil je ze goed doorbakken hebben? Bak ze dan iets langer.
  6. Snijd de lamskoteletten in plakjes en serveer op de salade. Maak de salade af met dressing en bieslook.
Naar een recept van Lidl
0 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *