Abel’s Deli: “the Italian from New York” nu open op Vredenburg

  • Abel's Deli
  • Vredenburg 157
  • Utrecht
Abel’s Deli: “the Italian from New York” nu open op Vredenburg

Luxe meeneemmaaltijden & prachtige food cadeautjes (voor jezelf)

Wat gebeurt er in Utrecht veel momenteel qua food! Een aantal ketens staat op het punt te openen (Wagamama, Vapiano, TGIF’s en Five Guys), op de Voorstraat zitten een aantal leuke nieuwe restaurants (AnAn – waarover binnenkort meer, Sanju Ramen) en de tweede Abel’s Deli is open.

Abel’s Deli Stationshal

Abel’s Deli ken je misschien vanuit de stationshal op Utrecht CS. Bij die vestiging draaide het voornamelijk om goede koffie en lekkere en gezonde bowls voor thuis of om daar op te eten. Nu is de City Store op het Vredenburg geopend met een groter assortiment. Naast de reguliere producten als de pasta bowl, sushi bowl en de koffie bijvoorbeeld, kun je er terecht voor unicorn ice cream, matcha lattes en luxe hot dogs. Traditionele producten, maar dus ook een flink aantal hippe etenswaren. Denk matcha, unicorn, glitter… Oja, en sinds kort zelfs bloemen!
Deze combinatie lijkt misschien wat gek, maar niet als je snapt waar Abel voor staat. Abel is een fictief persoon. Een Italiaan in Amerika.

matcha ice cream

Een Italiaan in Amerika

Dit betekent dat je er dus de Italiaans dingen vindt zoals pasta, pesto en goede koffie. Maar ook de Amerikaanse ‘deli’ twist. De pasta is een ‘pasta bowl’, de chocolade met knettersuiker, matcha lattes, maar ook love lattes. Die love latte dronken wij en is een soort red velvet drankje. Het bevat bietenpoeder, cacao, suiker en melk. De eerste slok even wennen, maar eigenlijk toch bijzonder lekker! Natuurlijk namen we er een cannoli bij. Ietwat zoet, maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Overigens nog wel een verbeterpuntje voor de cannoli: ik nam er een met pistachevulling, maar de vulling smaakte verdacht veel naar amandelaroma. Dat is echt niet nodig, jongens en meisjes van Abel’s :-)!

love latte Abel's deli

Sterren bowls

Je kunt bij Abel’s Deli niet alleen terecht voor zoetigheden, maar dus ook voor maaltijdkommen. Het assortiment wisselt, maar op dit moment kun je kiezen uit een pasta pesto met kip of scampi, een veganistische couscous, sushi bowl, poke bowl en een maaltijd die 3-steren chef Jacob-Jan Boerma speciaal voor Abel ontwikkelde. Op dit moment is dat de Buddha Bowl, maar hij bedenkt elke paar manden weer een nieuwe maaltijd voor hun assortiment.

meringues Abel's Deli

Gin Tonic Meringue

Ook voor cadeautjes kun je hier goed terecht. Een cadeautje voor iemand anders, maar ook een cadeautje voor jezelf! Denk aan mooie olies in een sprayflacon, prachtige bonbons, meringues met smaken als Gin Tonic en groentechips. Al met al is Abel’s deli een fijne food winkel, waar je waarschijnlijk niet met lege handen naar buiten zult gaan!

groentechips Abel's Deli

 

bloemen Abel's Deli
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Abel’s Deli: “the Italian from New York” nu open op Vredenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.