Amandelkoekjes met een Arabisch tintje
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
"Life is short, eat dessert first."
Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook foodblogster en niet veel ouder dan ik. Als tribute aan haar, haar Arabische amandelkoekjes die ik maakte als afsluiter voor een Marokkaans diner voor mijn ouders. Mijn moeder vond ze er zo lekker uitzien dat ze er al eentje at voor ik de foto nog had gemaakt :). Ik heb me bijna keurig aan het recept gehouden, slechts twee dingen deed ik anders: ik gebruikte amandelmeel in plaats van zelf amandelen te malen en ik gebruikte bruine rietsuiker. Dit zorgde voor een gekarameliseerde smaak. Dus jongens, pluk de dag, vier het leven! Ik neem nog een koekje, op Ursula.
Amandelkoekjes met een Arabisch tintje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel (of maal zelf 250 gram blanke amandelen)
- 125 gram witte basterdsuiker
- rasp van 1/2 citroen
- 1 eidooier
- 1 tl oranjebloesemwater
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- Ter garnering:
- 1 el poedersuiker
- handje amandelen
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier bekleed
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng de amandelmeel, suiker, citroenrasp, eidooier, oranjebloesemwater, bakpoeder en zout tot een deeg.
- Vorm met je handen bolletjes ter grootte van een walnoot.
- Rol de bolletjes door de poedersuiker en druk in elk van de bolletjes een amandel.
- Bak gedurende 15 à 20 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen op een draadrek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 181 | Calorieën uit vetten 101 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik zie dit zojuist pas. Was beste vriendjes met Ursula. Erg mooi dat je dit zo gedaan hebt. Twan en de kindjes maken het naar omstandigheden goed. Groetjes Anouk
Hi Anouk, wat moet het een moeilijke tijd voor je zijn geweest! Fijn om te horen dat het met Twan en de kindjes naar omstandigheden goed gaat. Eigenlijk zou er vanuit de foodbloggers nog een boek met haar recepten komen voor hen. Dat is er helaas niet van gekomen, maar een aantal bloggers heeft haar dus op deze manier herdacht. Haar heerlijke recepten leven om deze manier voort!
Groetjes, Judith
hallo
ik heb veel amandelmeel ivm dieet koolhydraadarm dieet, ben nu gestopt daarmee en ik wil graag daar iets mee doen. deze griba koekjes ga ik zeker doen maar heb je misschien ook andere recepten met amandeelmeel
Hi Fay, ik heb een aantal recepten. Als je zoekt op ‘amandelmeel’ in de zoekbalk vind je er een aantal. Bijvoorbeeld:
https://myfoodblog.nl/recipe/frisse-frambozentaart-glutenvrij-vrij-van-geraffineerde-suikers/
https://myfoodblog.nl/recipe/makkelijke-appelcake-amandel/
https://myfoodblog.nl/recipe/luchtige-gezonde-chocoladecake/