Asperge tartaar (verrassend asperge gerecht!)
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Herinneren jullie je de tomaten tartaar nog? Bij ons was die vega variant op de klassieke steak tartaar vorig jaar een regelrechte hit. Regelmatig kwam 'ie op tafel, zelfs met kerst. Toen ik deze maand de Delicious doorbladerde, stuitte ik op een asperge tartaar. Gemaakt van rauwe witte asperges die je, net als bij een 'echte' tartaar fijn snijdt en dus rauw eet.
Wist jij dat je asperges ook Rauw kunt eten? Bijvoorbeeld in een salade of in deze asperge tartaar mer gerookte zalm. Ultiem genieten en een verrassend voorgerechtje voor in het voorjaar!
Knapperige witte asperges
Op deze manier smaken de asperges heel anders dan hoe je ze gewend bent. Vooral qua structuur zijn ze op deze manier lekker knapperig en hebben ze bijna de smaak van de groene asperges. Houd je dus enorm van witte asperges? Of juist niet van de zachte structuur? Zowel asperge lovers als degene die wat minder fan zijn, gaan van dit voorgerecht genieten. Knapperig, vol, romig, hartig, zuur. Perfect in balans!
Door de asperge te combineren met gerookte (wilde) zalm, augurk, mosterd en sjalot, krijg je lekker wat pit en wat hartigheid. De creme fraiche zorgt weer voor romigheid en om het af te maken roeren we er verse dille en platte peterselie doorheen. Makkelijk, geen oven of fornuis nodig en lekker!
Asperges met zalm en ei zijn een beproefde combinatie, maar ik wed dat je het nog niet eerder op deze manier hebt gegeten! Vind je een rauw ei spannend? Je kunt het ook achterwege laten of vervangen door een gepocheerd ei. De wilde gerookte zalm kun je eventueel vervangen door reguliere gerookte zalm, maar probeer het vooral ook eens met wilde gerookte zalm als je die kunt vinden. Je zult verrast zijn hoe lekker dat is!
Aspergetartaar als voor- of hoofgerecht
Je kunt deze aspergetartaar heel goed serveren als voorgerecht of maak een grotere portie en eet het met rustiek brood als hoofdgerecht. Ook super lekker! Heb ik je overtuigd en ga je nu ook de aspergetartaar maken? Laat het weten in de comments of laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
Asperge tartaar (verrassend asperge gerecht!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram witte asperges
- 50 gram gerookte (wilde) zalm
- 1 sjalotje
- 1 medium augurk
- 2.5 el crème fraîche
- 2 el verse dille (fijngesneden)
- 1 el platte peterselie (fijngesneden)
- 1 el pittige mosterd
- zwarte peper
- optioneel: 4 rauwe eidooiers
Benodigdheden
- serveerring
- dunschiller
Instructies
- Schil de asperges en snijd de onderste centimeter weg. Deze kun je gebruiken voor de aspergesoep.
- Snijd de asperge fijn. Snijd vervolgens ook het sjalotje, de augurk en de zalm fijn.
- Combineer dit in een grote kom en voeg de fijngesneden kruiden, mosterd en crème fraîche toe. Breng op smaak met zwarte peper.
- Leg de serveerring op een bord en schep hier wat van de tartaar in. Druk met een lepel goed aan en haal dan voorzichtig de serveerring weg. Herhaal met de andere 3 tartaartjes.
- Scheid de eieren. Het eiwit gebruiken we niet en kun je gebruiken voor bijvoorbeeld merengues of pavlova. Leg de eidooiers op de tartaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 57 | Calorieën uit vetten 18 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het is een echte topper
Al 4 x gemaakt dit seizoen
Maar ik gebruikte wel kappertjes i.p.v. augurk
En bieslook i.p.v. dille
En mijn gasten waren zeer tevreden 😋
De aspergetartaat lijkt me een heerlijk recept! Zou je me kunnen laten weten welke pittige mosterd je exact hebt gebruikt? Dankjewel! Groetjes Paulien
Hallo Paulien, je kunt dit naar eigen smaak doen. Zelf gebruik ik voor dit soort recepten graag de gladde Zaanse mosterd van AH of Maille Dijonmosterd. Het lekkerste vind ik in ieder geval om in dit recept een pittige mosterd te gebruiken, die wel glad qua structuur is.
Super! Dankjewel Judith!