Bananenbrood muffins met een chocolade swirl
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 stuks personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zonder. Door die twee beetje voor beetje in de vormpjes te scheppen en heel voorzichtig met de achterkant van een lepel te roeren, krijg je zo'n mooi effect.
Gezonde bananenbrood muffins
Deze lekkere muffins zijn ideale gezonde ontbijtmuffins. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en fijne ingrediënten. De bananen zelf zijn al vrij zoet, dus die hebben weinig nodig. Ik gebruikte dadels om het precies de juiste zoetheid te geven. Verder zorgt volkoren (spelt)bloem ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Je kunt de chocoladelaag eventueel ook nog versieren met chocoladestukken. Dan zijn ze nóg lekkerder. Kies dan vooral hele pure chocolade an je hebt nog steeds gezonde muffins. Ideaal als tussendoortje of dus zelfs ontbijt en super lekker!
Ik ben benieuwd wat jij graag in je bananenbrood of bananenbrood muffins doet? Ga je bijvoorbeeld voor klassieke blauwe bessen of eet jij ze ook graag met chocolade? Of misschien heb je wel een andere leuke tip voor ons. Ga jij ook met dit recept aan de slag? Deel op Instagram met #myfoodblognl.
Bananenbrood muffins met een chocolade swirl
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 12 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Voor het chocoladebeslag:
- 2 bananen
- 1 ei
- 2 dadels
- 2 el olijfolie
- 70 gram volkoren speltbloem
- 50 gram cacao
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout
- Voor het bananenbeslag:
- 2 bananen
- 1 ei
- 1 dadel
- 2 el olijfolie
- 140 gram speltbloem
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout
Benodigdheden
- muffintray met siliconen of papieren muffinvormpjes (12)
- 2 mengkommen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met het chocoladebeslag. Snijd de dadel fijn. Pel en breek de bananen. Prak de bananen en kluts het ei er doorheen samen met de dadel. Giet de olie en vanille extract erbij en voeg cacao, bloem, bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
- Maak nu in een andere kom het andere mengel. Prak de bananen, voeg het ei, olie en vanille-extract toe, gevolgd door de overige ingrediënten. Meng tot een beslag en houd de twee kommen apart.
- Schep nu in de muffinvormpjes een lepel van het chocoladebeslag, gevolg door het andere beslag en ga zo door tot je muffinvormpjes voor 7/8 vol zitten. Draai voorzichtig met de onderkant van een lepel of een satéprikker door het beslag heen om een 'swirl' te creëren.
- Zet de muffins in de muffintray circa 20 minuten in de oven en bak de muffins gaar.
- Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen op een draadrek. Eet ze vers of bewaar ze in een vershoudtrommel of in de vriezer.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 177 | Calorieën uit vetten 51 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen