DIY: bijzondere chocoladereep maken
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 5 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te gebruiken op een 'zelfgemaakte chocoladereep'. Het is eigenlijk supersimpel: je smelt namelijk de chocolade en laat hem hard worden, maar het mooie van dit recept is, dat het supergave cadeautjes zijn. Laat je creativiteit de vrije loop! Je kunt de chocoladerepen versieren met bijvoorbeeld chocolade in een contrasterende kleur, kokos, noten, gedroogd fruit, pitten, zaden, bloemen, stukjes koek (kleine stukjes stroopwafel of schuddebuikjes bijvoorbeeld), grof zeezout, kruiden en ga zo maar door. Verpak de chocoladerepen of 'brokken' in een stukje cellofaan, lintje eromheen en je hebt een leuk en persoonlijk cadeau. Wat je zelf hebt gemaakt!
DIY: bijzondere chocoladereep maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 5 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram chocolade naar keuze
- topping bijvoorbeeld:
- 10 gevriesdroogde frambozen
- 6 pecannoten
- 1 el geraspte kokos
- of
- 1 el fijngehakte pistachenootjes
- 5 eetbare bloemen
Benodigdheden
- een stukje bakpapier of een siliconen mat
- een metalen lepel
- scherp mes
Instructies
- Smelt de chocolade. Dat kan au-bain marie of in de magnetron.
- Met een lepel smeer je een laag chocolade over je mat of bakpapier.
- Verdeel de topping over de chocolade.
- Leg het papier of de mat met de chocolade in de koelkast en laat dat zo 1 à 2 uur opstijven.
- Snijd de randjes weg met een scherp mes zodat je een mooi vierkant krijgt. Je kunt de chocolade ook breken als je liever 'schotsen' hebt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 135 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen