Citroentulband met ricotta: lekker voor Pasen

  • voor 20 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Als het leven je citroenen geeft... Dan maak je een citroentulband! Ben je een citroenliefhebber, dan is deze cake zeker een aanrader. Deze tulband heeft een lekkere frisse citroensmaak is heerlijk om te serveren bij de koffie of bijvoorbeeld tijdens je paasbrunch.

Citroencake met ricotta

De ricotta in de citroentulband maakt het extra licht, luchtig, en vol van smaak. Het is dus vergelijkbaar met een traditionele citroencake, maar het is niet zo zoet en heeft een iets fijnere textuur. Daarom is deze tulband perfect voor in de lente.

Perfect voor je paasbrunch

Zoete recepten op je paasbrunch slaan altijd aan. En deze citroentulband maken is dan helemaal niet zo moeilijk. Met wat slagroom of clotted cream en zelfgemaakte lemon curd is de citroentulband éxtra lekker. En de feestelijke vorm van de cake maakt het een heuse eyecatcher.

Op zoek naar meer paasinspiratie? Kijk dan eens naar mijn 20 ideeën voor een lekkere paasbrunch. Gegarandeerd voor iedereen wat lekkers!

Citroentulband met ricotta: lekker voor Pasen

Citroentulband met ricotta: lekker voor Pasen

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gram ricotta
  • sap van 1 citroen
  • 1 el vanille-extract
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram witte tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout

Benodigdheden

  • tulbandvorm (ingevet en met bloem bedekt zodat de cake er makkelijk uit komt)
  • keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Klop de boter met de suiker op tot een glad en licht geheel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop weer tot een egaal beslag. Voeg dan de ricotta en citroensap toe. Je zult wat stukjes in je beslag zien, dat is niet erg.
  3. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit toe en vouw met een spatel door het beslag heen.
  4. Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak circa 1 uur en 20 minuten. Check met een sateprikker of het gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *