Italian cuisine: Focaccia met rozemarijn, zeezout en cherrytomaatjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 6 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Of je foccacia nou zo eet, met een plakje pesto en oude kaas ertussen of als bijgerecht, focaccia is lekker op ieder moment. En dan vooral als je hem zelf maakt!
Italian cuisine: Focaccia met rozemarijn, zeezout en cherrytomaatjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram witte tarwebloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 400 ml water
- 3 el olijfolie
- 1 tl zout
- Topping:
- gehalveerde cherrytomaten verse rozemarijn en zeezout
Benodigdheden
keukenmachine (optioneel) bakblik, 29 x 20 cmInstructies
- Meng alle ingrediënten, op 1 el olijfolie na, en meng met de hand of met de keukenmachine totdat je een soepel deeg krijgt.
- Voeg nu de laatste 1 el olijfolie toe en kneed dit er met de hand doorheen. Blijf het deeg kneden totdat het niet meer plakkerig is en je er gemakkelijk een bal van kunt vormen.
- Doe de deegbal terug in de kom en dek af. Laat zo'n 45 minuten - 60 minuten rijzen, totdat het deeg is verdubbeld in volume.
- Verdeel het deeg over het bakblik en druk goed aan. De bovenkant van de focaccia kun je decoreren met zeezout, rozemarijn en de cherrytomaatjes. Dek het bakblik af met plasticfolie of een theedoek en laat nog 30 minuten staan.
- Verwarm de oven intussen voor op 220 C.
- Bak de focaccia in 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 368 | Calorieën uit vetten 70 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen