Gegrilde perzik (lekker & makkelijk BBQ dessert)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Houden jullie ook zo van BBQ? We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar konden we van start met onze barbecue. Onze tuin is namelijk eindelijk af en dat betekent dat de kamado een mooi plekje heeft. Handig en fijn, want zo gebruik je hem toch wat vaker. We zijn lekker aan het experimenteren geslagen. Onder andere met een dessert van de BBQ!

Verrassend van de BBQ

Veel mensen willen voornamelijk veel vlees grillen. Wij vinden het juist leuk om te verrassen en iets bijzonders te maken. Dat wil zeggen dat we heel veel groentegerechten maken, visgerechten of een dessert. Zo maakten we eerder een s'mores dip waar we koekjes in dipten. Daarna gingen we voor gegrilde perziken. Heel makkelijk en erg lekker! Zo lekker, dat we de eerste keer 'vergaten' een foto te maken. En dus aten we het de volgende dag gewoon lekker nog een keer. We hadden immers zoveel restjes dat we sowieso de BBQ nog een keer aan moesten steken ;-).

Dessert van gegrilde perzik

Het principe is heel makkelijk: je halveert de perzik, verwijdert de pit en grillt de perziken. Vervolgens een bolletje roomijs erop en verkruimelde cantuccini om het af te maken. Uiteraard kun je ook andere koekjes kiezen. Net wat je zelf lekker vindt! Ik moet zeggen dat wij persoonlijk de combinatie met deze Italiaanse crunchy koekjes erg goed vonden. Dit heerlijke dessert is ideaal om je BBQ mee af te sluiten. Probeer het eens! Je kunt het ijs ook vervangen door bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Zo is het dessert helemaal naar eigen smaak aan te passen.

Zelf gegrilde perziken maken?

Zoe je andere lekkere gerechten om te maken? Neem een kijkje in onze ultimate BBQ gids! Ga jij je ook wagen aan deze heerlijke gegrilde perziken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)

Gegrilde perzik (lekker & makkelijk BBQ dessert)

Gegrilde perzik (lekker & makkelijk BBQ dessert)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 4 bollen vanille roomijs (ik vind het AH biologische vanille roomijs lekker)
  • 5 cantuccini (of andere koekjes naar keuze)

Benodigdheden

  • barbecue of grillpan
  • scherp mesje
  • ijsschep

Instructies

  1. Was de perziken goed en halveer de perziken.
  2. Verwijder de pit met een klein scherp mesje.
  3. Leg de perziken op de hete barbecue en grill de perziken circa 5 minuten. (Tot ze mooie grillstrepen hebben en zachter zijn).
  4. Haal de perziken van de barbecue, snijd een klein stukje van de onderkant af zodat ze in een kommetje blijven staan. Schep op elk van de helften een bol ijs en maak af met verkruimelde koekjes.

Een reactie op “Gegrilde perzik (lekker & makkelijk BBQ dessert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *