Geroosterde tomatensoep met pesto
- Door Judith Pagrach
- Frans, Italiaans
- voor 3 personen
Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe snel je deze lekkere soep maakt.
Geroosterde tomatensoep
Deze tomatensoep is net wat anders dan anders. Ten eerste rooster je namelijk de tomaten in de oven. Dit geeft het extra veel smaak! Ten tweede roeren we er een groene pesto doorheen. En dat zorgt voor een extra bijzondere smaak. Die pesto kun je kant-en-klaar kopen. Lekkerder is natuurlijk zelf pesto maken. Ook dat is een fluitje van een cent! Bovendien kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren. Lekker bijvoorbeeld op brood of door een salade!
Gezond en lekker
Soep vind ik zelf ideaal. Het is makkelijk, gezond, zit boordevol vitamines en natuurlijk lekker! Het is hier dan ook een favorietje. In de herfst en winter staat soep wel minstens 1 keer per week op tafel. Maar zeker eten we in andere seizoenen ook geregeld soep. Deze geroosterde tomatensoep is lekker licht. Daarom kan 'ie ook prima met zomerse temperaturen!
Ga jij hem ook proberen? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)
Geroosterde tomatensoep met pesto
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram trostomaten
- 3 wortels
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- 1 liter water
- 5 el pesto (zie intro)
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat of ovenschotel
- soeppan
- staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Was de tomaten en snijd de tomaten doormidden. Snijd de wortels in grove plakken.
- Laat de knoflook in de schil zitten.
- Leg in de ovenschaal de tomaten met de onderkant naar beneden. Verdeel hiertussen de knoflooktenen, wortel en voeg kruiden toe (tijm, zwarte peper en eventueel wat zout). Giet hier circa 1 el olijfolie overheen en rooster gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
- Giet het water in een soeppan en breng aan de kook.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Pel de knoflook en gooi de takjes tijm weg.
- Voeg de tomaten, wortels en knoflook toe aan het water en kook dit circa 5 minuten mee.
- Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Roer 3 el pesto door de soep en pureer opnieuw.
- Serveer de soep met een extra beetje pesto als topping.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 209 | Calorieën uit vetten 133 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lekker recept, maar ik vond het eindresultaat erg waterig en slap. Met veel meer tomaten en nog wat extra tomato fritto of blik gepelde tomaten wordt het een stuk beter!