Gevulde tomaatjes met tonijn
- Door Judith Pagrach
- Belgisch, Nederlands, Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.
Gevulde tomaatjes met tonijn
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 grote tomaten
- blik à 180 gram tonijn
- 1 1/2 el halvanaise (ik gebruikte Hellmann's light)
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje verse peterselie
- zwarte peper
Benodigdheden
- lepel
Instructies
- Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.
- Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.
- Meng de tonijn met de mayonaise tot een glad geheel.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in dunne plakjes en meng door de tonijnsalade.
- Snijd de peterselie fijn en meng ook deze door de tonijnsalade heen.
- Maak af met zwarte peper en roer nogmaals goed door.
- Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 181 | Calorieën uit vetten 83 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lijkt me heerlijk. . En zo eenvoudig.
Gemaakt! En ze smaakten prima!