Gezonde repen met pompoen
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Spoiler alert... er komen deze herfst o.a. weer een aantal pompoenrecepten aan. Zoals je vorig jaar kon lezen ben ik nou eenmaal dol op pompoen. Het fijne aan pompoen is dat het zich leent voor zowel zoete als hartige gerechten. Deze pompoenrepen zijn een lekker tussendoortje, zonder geraffineerde suikers, maar met veel smaak, cocao nibs en gepofte kamut. Deze gepofte kamut kocht ik bij EkoPlaza, maar je kunt ook prima gepofte rijst gebruiken. Die koop je bijvoorbeeld bij de Jumbo. Cashewpasta kun je kopen, maar met hetzelfde gemak maak je het zelf.
Gezonde repen met pompoen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram pompoen
- 3 el honing
- 3 el cashewpasta
- 1 1/2 tl speculaaskruiden
- 175 gram gepofte kamut
- 15 gram raw cacao nibs
- snufje zout
- klontje roomboter
Benodigdheden
- vierkant bakblik
- bakpapier
- blender of staafmixer
Instructies
- Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier een klontje boter in. Voeg de pompoen, in grof gehakte stukken toe, samen met de kruiden en het zout.
- Blijf de pompoen gedurende 10 minuten af en toe omscheppen zodat het niet verbrandt.
- Pureer met een staafmixer of blender en roer hier de honing en cashewpasta doorheen totdat je een egaal mengsel hebt.
- Roer vervolgens de gepofte kamut of rijst er doorheen, samen met de cacao nibs.
- Stort het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik en smeer het uit totdat je een 'plak' van zo'n 3 cm hoog hebt.
- Laat het ongeveer een uur opstijven in de koelkast en snijd er dan repen van. Bewaar de repen in de koelkast of viezer (haal ze in het laatste geval wel ruim voordat je ze wil eten weer uit de vriezer).
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 96 | Calorieën uit vetten 16 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
wauw origineel recept dit! Ik ben ook dol op pompoen dus wat dat betreft vind ik het niet erg dat de herfst weer begonnen is. Ik ga zoiets eens proberen denk ik.
Lekker veelzijdig he, die pompoen :-)!