Hasselback kip met ricotta en spinazie
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen! Het principe is heel simpel: je snijdt de kip in en vult die snedes met een lekkere vulling. Vervolgens in de oven en je hebt een heerlijk sappig stukje kip, met vulling en een knapperige bovenkant. Uiteraard kun je heel lekker variëren met dit recept! Bijvoorbeeld een pijnboompitten feta vulling, of Boursin met kruiden. You name it! Bij deze hasselback kip eet je bijvoorbeeld een salade, gebakken aardappels of gepofte aardappels.
Hasselback kip met ricotta en spinazie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 100 gram verse (baby)spinazie
- 75 gram ricotta
- 1/8 tl zwarte peper
- 2 el geraspte cheddarkaas
- scheutje olijfolie
- Optioneel: 1 el broodkruim
Benodigdheden
- koekenpan
- ingevette ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
- Bak de spinazie totdat deze helemaal klein geworden is. Draai het vuur uit en voeg ricotta en peper toe. Roer dit door de spinazie heen.
- Leg de kip op een snijplank en maak met een scherp mes per kipfilet circa 5 schuine incisies. Maak deze diep, maar niet zó diep dat je de kipfilet in stukken snijdt.
- Verdeel het spinaziemengsel over de kip en druk dit vooral goed in de incisies die je hebt gemaakt zodat je de kip echt vult.
- Als je broodkruim gebruikt (bij voorkeur panko, dit maakt het extra knapperig), strooi je dit er nu overheen. Dit kun je ook prima achterwege laten. Het is dan dus wel iets minder knapperig.
- Strooi tot slot de cheddar kaas er overheen en doe de kipfilets in een ovenschaal. Bak ze in ca. 20 minuten gaar met een mooie goudbruine topping!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 482 | Calorieën uit vetten 318 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 35g, Waarvan | 54% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 64% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk! Ook de gezinsleden hebben genoten. Samen gegeten met de gevulde zoete aardappel.
Volgens een ieder voor herhaling vatbaar.
Wat leuk dat je ze had gecombineerd! :-) En natuurlijk top dat beiden in de smaak vielen :-)
Lekker!!!!!
Ooh wat een goed idee! Ik maak wel hasselback groente, maar ik ga het ook met een kip een keer maken.
Ik heb dit twee keer gemaakt. De eerste keer samen met mijn zoon.
Wij waren allebei erg blij met dit recept, maar ik heb wel meer spinazie genomen.
De tweede keer heb ik wat salie )had ik nog liggen’ door de spinazie gedaan en de kip geserveerd met gebakken kriel met salie. Dat was weer erg lekker .