Havermout-banaan wafels met skyr en passievrucht

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van het fornuis (geen nood, het is maar voor een weekje!), heb ik maar weer eens het wafelijzer uit de kast getoverd. Het werd een gezonde wafel op basis van banaan, havermout en eieren. De wafels zijn in principe glutenvrij (let wel even op dat de havermout geen kans heeft op kruisbesmetting) en gezond. Voor ons was het het perfecte pre-workout ontbijt. De skyr en passievrucht maken het helemaal af! De naturel skyr kun je kopen van Arla, maar bijvoorbeeld ook van Lidl eigen merk. Skyr is een soort yoghurt IJslandse stijl en bevat veel eiwitten. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kwark. Dit kun je dan ook als alternatief gebruiken. Wil jij dus graag een bijzonder ontbijtje of iemand anders verrassen met een bijzonder ontbijt? Ga dan eens voor deze fijne wafels!

Havermout-banaan wafels met skyr en passievrucht

Havermout-banaan wafels met skyr en passievrucht

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 125 ml melk
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 el maple syrup
  • snufje zout
  • topping:
  • 100 gram skyr naturel
  • 2 passievruchten

Benodigdheden

  • staafmixer (optioneel)
  • wafelijzer

Instructies

  1. Vet indien nodig het wafelijzer in. (bij mij is dit niet nodig door de anti-aanbaklaag)
  2. Verwarm het wafelijzer.
  3. Pureer met de staafmixer alle ingrediënten. Heb je geen staafmixer? Prak dan de banaan en meng alle andere ingrediënten er doorheen.
  4. Vul het wafelijzer met circa 1/3 van het beslag (of zoveel nodig is om deze voor 3/4 vol te krijgen).
  5. Bak de wafels totdat ze gaar zijn. Ze laten dan vanzelf los. Maak je ze tussentijds open en scheuren ze? Geen zorgen, laat ze nog even garen in het wafelijzer en dan zijn ze zo perfect!
  6. Serveer met een bolletje skyr en de binnenkant van een halve passievrucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *