Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 10 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zoals jullie konden lezen: een gloednieuwe rubriek om de recepten van oma's in de spotlights te zetten.
Als allereerste recept in de reeks 'recepten van oma': de hazelnoot 'tasjes' van mijn oma Cato. Eten was bij haar belangrijk, heel belangrijk. Vroeger had ze zelf een delicatessenwinkeltje en ook daarna vond ze het heerlijk om in de keuken te staan. Haar lievelingsingrediënt was roomboter. Margarine gebruikte ze nóóit en het liefste zat er lekker veel boter in haar baksels. Het liefste zag ze dat mensen lekker veel aten. 'Sportief', noemde ze die mensen. Naast de eerder genoemde boterkoek en appeltaart, maakte ze graag deze hazelnoot 'tasjes', zoals ze die zelf noemde. Vaak maakte ze het bladerdeeg ook zelf of besteedde ze dit klusje uit aan mijn oom. Dat leek me iets te gortig worden (zowel het zelf maken, als het uitbesteden aan mijn oom ;-)). Dus ik heb bladerdeeg gekocht. Uiteraard wel roomboterbladerdeeg. Het resultaat zijn envelopjes met een heerlijke hazelnootspijs.
Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 vellen (roomboter)bladerdeeg
- 200 gram (blanke) hazelnoten
- 100 gram kristalsuiker
- rasp van 1/2 citroen
- 1 ei (+ extra om mee te bestrijken)
Benodigdheden
- hakmolen / keukenmachine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C en laat intussen de bladerdeeg vellen op het aanrecht ontdooien.
- Maal de hazelnoten helemaal fijn met een hakmolen of keukenmachine.
- Meng hier de suiker, citroenrasp en het ei doorheen totdat je een dikke hazelnootspijs hebt.
- Verdeel de spijs over de 10 vellen.
- Vouw de 4 hoeken naar binnen zodat je een envelopje krijgt. Zorg daarbij dat je naden over elkaar heen lopen, zodat het echt dicht is.
- Bestrijk met ei en bak 20 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 419 | Calorieën uit vetten 260 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen