Matcha Oreo cheesecake
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd2 uur
Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbrood. Vandaag deel ik mijn matcha cheesecake met.... een bodem van Oreo koekjes. Dat is een fantantische combinatie: de grassige matcha en de zoete koekjes bodem. Ik denk dat je hier als matcha fan wel voor te porren bent!
Ga je liever voor een klassieke cheesecake? Probeer dan eens mijn New York Cheesecake met kersen. Yum!
Matcha Oreo cheesecake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram roomkaas
- 150 ml slagroom
- 2 eieren
- 125 gram kristalsuiker
- 1 el vanile-extract
- 1 el matchapoeder
- 1 tl maïzena
- 10 oreo koekjes
- 70 gram gesmolten boter
Benodigdheden
- springvorm
Instructies
- Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Verkruimel de Oreo koekjes. Dit kun je met de hand doen, in de keukenmachine of door de koekjes in een plastic zakje te doen en er met een deegroller (voorzichtig) op te slaan.
- Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Met de onderkant van een glas druk je de kruimels goed aan.
- Zet de springvorm in de vriezer, of wanneer je deze niet hebt, de koelkast.
- Maak intussen de vulling door de roomkaas los te kloppen en te mengen met de slagroom en suiker.
- Meng de matcha met 2 el warm water en roer tot een glad papje. Roer dit door het roommengsel heen.
- Meng vervolgens de eieren, vanille-extract en maïzena door het mengsel heen.
- Haal de springvorm uit vriezer of koelkast en giet de vulling over de koekjesbodem heen.
- Bak de cheesecake in circa 1 uur gaar in het midden van de oven.
- Check met een satéprikker of de taart gaar is. Zo niet, bak je hem nog wat langer.
- Laat de cheesecake op het aanrecht afkoelen en zet hem daarna minstens 1 uur in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 199 | Calorieën uit vetten 131 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen