Matcha Oreo cheesecake

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbrood. Vandaag deel ik mijn matcha cheesecake met.... een bodem van Oreo koekjes. Dat is een fantantische combinatie: de grassige matcha en de zoete koekjes bodem. Ik denk dat je hier als matcha fan wel voor te porren bent!

Ga je liever voor een klassieke cheesecake? Probeer dan eens mijn New York Cheesecake met kersen. Yum!

matcha cheesecake - recept

Matcha Oreo cheesecake

Matcha Oreo cheesecake

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd2 uur
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram roomkaas
  • 150 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 el vanile-extract
  • 1 el matchapoeder
  • 1 tl maïzena
  • 10 oreo koekjes
  • 70 gram gesmolten boter

Benodigdheden

  • springvorm

Instructies

 
  1. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 160 C.
  3. Verkruimel de Oreo koekjes. Dit kun je met de hand doen, in de keukenmachine of door de koekjes in een plastic zakje te doen en er met een deegroller (voorzichtig) op te slaan.
  4. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Met de onderkant van een glas druk je de kruimels goed aan.
  5. Zet de springvorm in de vriezer, of wanneer je deze niet hebt, de koelkast.
  6. Maak intussen de vulling door de roomkaas los te kloppen en te mengen met de slagroom en suiker.
  7. Meng de matcha met 2 el warm water en roer tot een glad papje. Roer dit door het roommengsel heen.
  8. Meng vervolgens de eieren, vanille-extract en maïzena door het mengsel heen.
  9. Haal de springvorm uit vriezer of koelkast en giet de vulling over de koekjesbodem heen.
  10. Bak de cheesecake in circa 1 uur gaar in het midden van de oven.
  11. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Zo niet, bak je hem nog wat langer.
  12. Laat de cheesecake op het aanrecht afkoelen en zet hem daarna minstens 1 uur in de koelkast.
cheesecake met oreo en matcha  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *