Midden-Oosterse kikkererwten bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel jullie gauw meer over de hotspots van Nice, maar voor vandaag eerst een heerlijke makkelijke maaltijd.

Zoals ik eerder al eens vertelde, ben ik dol op kikkererwten en heb ik die dan ook altijd in de kast staan. Ze zijn super veelzijdig. Je maakt er bijvoorbeeld hummus mee. Hummus met kikkererwten uit blik (de cheat versie dus) of de hummus met gedroogde kikkererwten, je kunt er kikkererwten curry mee maken of een salade. Vandaag ging ik voor een Midden-Oosterse stijl bowl met gebakken kikkererwten, een lekkere salsa en een frisse dressing. Roer het een beetje en je hebt ineens een hele fijne, frisse maaltijd.

Midden-Oosterse kikkererwten bowl

Midden-Oosterse kikkererwten bowl

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 blikken kikkererwten
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl za'atar
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 'salsa':
  • 1/2 komkommer (fijngesneden)
  • 200 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • dressing:
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 100 ml volle yoghurt
  • voor erbij:
  • 1/2 citroen
  • 3 pitabroodjes

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

recept met kikkererwten
  1. Bak de pitabroodjes in de oven.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
  3. Pers de knoflook uit en voeg de kikkererwten toe.
  4. Roer enkele minuten door en voeg dan alle kruiden en tomatenblokjes toe. Draai het vuur zacht en laat dit 10 minuten op staan. Schep af en toe door.
  5. Maak intussen de salsa door de verse tomaten, komkommer en ui te mengen.
  6. Maak de dressing door de koriander en munt fijn te snijden en te mengen met de yoghurt.
  7. Serveer de kikkererwten met de salsa, dressing en in driehoeken gesneden pitabroodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *