Midden-Oosterse kikkererwten bowl
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel jullie gauw meer over de hotspots van Nice, maar voor vandaag eerst een heerlijke makkelijke maaltijd.
Zoals ik eerder al eens vertelde, ben ik dol op kikkererwten en heb ik die dan ook altijd in de kast staan. Ze zijn super veelzijdig. Je maakt er bijvoorbeeld hummus mee. Hummus met kikkererwten uit blik (de cheat versie dus) of de hummus met gedroogde kikkererwten, je kunt er kikkererwten curry mee maken of een salade. Vandaag ging ik voor een Midden-Oosterse stijl bowl met gebakken kikkererwten, een lekkere salsa en een frisse dressing. Roer het een beetje en je hebt ineens een hele fijne, frisse maaltijd.
Midden-Oosterse kikkererwten bowl
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl za'atar
- peper en zout
- scheutje olijfolie
- 'salsa':
- 1/2 komkommer (fijngesneden)
- 200 gram tomaten
- 1 rode ui
- dressing:
- 3 takjes munt
- 3 takjes koriander
- 100 ml volle yoghurt
- voor erbij:
- 1/2 citroen
- 3 pitabroodjes
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Bak de pitabroodjes in de oven.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
- Pers de knoflook uit en voeg de kikkererwten toe.
- Roer enkele minuten door en voeg dan alle kruiden en tomatenblokjes toe. Draai het vuur zacht en laat dit 10 minuten op staan. Schep af en toe door.
- Maak intussen de salsa door de verse tomaten, komkommer en ui te mengen.
- Maak de dressing door de koriander en munt fijn te snijden en te mengen met de yoghurt.
- Serveer de kikkererwten met de salsa, dressing en in driehoeken gesneden pitabroodjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 662 | Calorieën uit vetten 126 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen