Moederdag Oreo MonChoutaart met aardbeien

  • voor 10 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is a.s. zondag 10 mei alweer Moederdag! De dag waarop we onze moeders en oma's eventjes extra in het zonnetje zetten. Ik zet mijn mama zondag in het zonnetje door haar te trakteren op deze heerlijke Oreo Monchoutaart. Toevallig had ik een hartvormige springvorm in huis, dit maakte de taart extra leuk! Waar ga jij jouw moeder of oma zondag mee verrassen?

Moederdag Oreo MonChoutaart met aardbeien

Moederdag Oreo MonChoutaart met aardbeien

Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 rollen Oreo Original koekjes van 154 gram (twee voor de bodem en één voor de vulling en topping)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 300 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes klop fix
  • 200 gram MonChou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 witte chocoladereep
  • 1 bakje verse aardbeien

Benodigdheden

  • springvorm
  • keukenmachine/blender (Oreo's verkruimelen kan e.v.t. ook met de hand)
  • handmixer

Instructies

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel 2 rollen Oreo koekjes in de keukenmachine tot er geen grote stukken meer overblijven.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  4. Meng de Oreo kruimels en gesmolten boter door elkaar met de hand en stort het mengsel vervolgens in de springvorm. Zet de springvorm in de koelkast, zodat de boter weer uit kan harden en er een stevige taartbodem ontstaat.
  5. Pak een kom en klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker en de zakjes klopfix op met een (hand)mixer.
  6. Pak een extra kom, doe hier de MonChou en witte basterdsuiker bij elkaar en meng tot een geheel.
  7. Voeg de opgeklopte slagroom en het Monchou mengsel bij elkaar.
  8. Vervolgens verkruimel je de laatste rol Oreo's in de keukenmachine. Schep de helft van de kruimels door het MonChou beslag heen. Bewaar de andere helft voor de topping.
  9. Stort het beslag in de springvorm, strijk de massa glad met een lepel en laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.
  10. Als topping heb ik vlak voor het serveren de taart met aardbeien versierd. Ook heb ik de witte chocolade reep geraspt en samen met de Oreo kruimels over de taart heen gestrooid.
Eetsmakelijk en een fijne en liefdevolle Moederdag toegewenst!        

3 reacties op “Moederdag Oreo MonChoutaart met aardbeien

  • Ankie

    Ik ga m morgen pas aansnijden … maar de monchou met oreo , smaakte al heerlijk ! en heb er verse aardbeien doorheen gedaan .

    Morgen af toppen met verse aarbeien framboos en bleu berries .

    De witte chocolade laat ik nu even weg … omdat die sporen van noot bevat .

    Lieve groetjes , en bedankt voor dit heerlijke recept

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *