Pasta met broccoli pesto en garnalenspiesjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Pasta is altijd een goed idee toch? Er zijn heel veel lekkere klassieke pastagerechten. Pasta al ragu bijvoorbeeld, alla norma of pasta all'arrabiata. Heerlijk! Maar misschien heb je eens zin in heel wat anders. Deze pasta een pareltje met lekker veel 'verborgen groenten'. Ook ideaal dus om kids net even wat meer groen te laten eten! De avocado's maken de 'pesto' heerlijk smeuïg, de knoflook geeft een klein beetje pit en de limoen wat frisheid.
Voor wat extra bite, doe je de helft van de gekookte broccoli in zijn geheel door de pasta. Afgemaakt met de heerlijke garnalenspiesjes is het echt een feestje om deze pasta te eten. Bovendien is 'ie ook nog eens snel klaar dus een prima doordeweekse maaltijd.
De pasta vegetarisch of vegan maken
Wil je de maaltijd vegan maken? Vervang dan de garnalen spiesjes door vega balletjes of vega 'vis' schnitzel in reepjes en laat de kaas over de pasta achterwege of gebruik vegan kaas. Zo pas je het gerecht heel makkelijk aan naar jouw wensen!
Pasta met broccoli pesto en garnalenspiesjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram (glutenvrije) pasta (bijvoorbeeld fusili)
- 2 rijpe avocado's
- 1 broccoli (circa 600 gram)
- 2 el grof gehakte platte peterselie
- 2 el extra vergine olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl edelgistvlokken
- 1 el pistache noten
- snufje zout
- 100 gram rauwe reuzegarnalen
- optioneel: geraspte (vegan) kaas
Benodigdheden
- kookpan
- blender, hakmolen of staafmixer
- grill- of koekenpan
- spiesen
Instructies
- Breng een pan water aan de kook.
- Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli circa 5 minuten en spoel af met koud water.
- Breng intussen weer een pan water aan de kook voor de pasta.
- Verdeel de broccoli in twee porties. De ene helft gebruiken we voor de pesto, de andere helft gaat in zijn geheel door de pasta.
- Pureer de helft van de broccoli samen met de avocado's, limoensap, knoflook, edelgistvlokken, platte peterselie, nootjes, olijfolie en een snufje zout tot een mooie pesto. Zet dit apart en grill intussen de garnalen totdat ze van buiten mooi roze zijn en van binnen gaar. Pel ze en rijg aan een spiesje.
- Giet de pasta af en roer de broccoli pesto er doorheen. Roer vervolgens de hele broccoli roosjes er doorheen. Strooi optioneel wat kaas over de pasta en maak af met de garnalenspiesjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 867 | Calorieën uit vetten 394 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 46g, Waarvan | 71% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 33% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 30g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen