Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ.
Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het recept voor hieronder. Heb je echt geen zin (of tijd)? Dan kun je ook kant-en-klare pesto gebruiken.
Deze klassieker is gevuld met de authentieke smaken van Italië. En voor de oplettende kijker: de kleuren van de vlag van Italië.
De groene pesto, de rode tomaatjes en de witte mozzarella balletjes. Een en al gezelligheid op je bord!
Doe je ook gezellig mee met deze klassieke pastasalade pesto, mozzarella en tomaat?
Kijk dan snel hieronder hoe je deze pasta maakt!
Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram fusili pasta (of penne)
- 200 gram mini buffelmozzarella balletjes
- 300 gram cherry tomaten
- voor de pesto:
- 15 gram basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
- staafmixer
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente' (beetgaar).
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster in deze droge, hete pan de pijnboompitten kort. Pas op, ze verbranden snel! Draai daarom het vuur uit als ze nét beginnen te bruinen en blijf ze bewegen in de pan.
- Met een staafmixer of hakmolen maal je de basilicum, pijnboompitten, knoflook en kaas tot een pesto. Giet er olie doorheen en roer goed door.
- Halveer de tomaten.
- Giet de pasta af en spoel af met koud water.
- Meng de tomaten, pesto en mozzarella.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 542 | Calorieën uit vetten 265 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 48% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk gerecht! Houdt er wel rekening mee dat als je zwanger bent je niet te veel basilicum (dus ook pesto) mag eten.
Hele goed tip, dank voor de aanvulling :-)!
En fijn om te horen dat het in de smaak is gevallen :-).