Rabarber curd met aardbeien
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 16 personen
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Rabarber is een veelzijdige en heerlijke groente die in veel keukens wordt gebruikt. Het heeft een frisse, zure smaak die perfect past bij zoete aardbeien en andere vruchten. Vandaag deel ik een lekker recept voor rabarber curd met aardbeien. Heerlijk in taart, cake, op brood of in de yoghurt!
Rabarber in zoet en hartig
Rabarber wordt al heel lang in Noord-Europa gebruikt. Het wordt zowel in zoete als hartige gerechten verwerkt. Een geweldige bron van vitamine C, vezels en mineralen zoals calcium en kalium.
De smaak van rabarber is uniek en veelzijdig. Het heeft een frisse en zure smaak die perfect past bij zoete vruchten zoals aardbeien. Rabarber kan ook goed worden gecombineerd met andere ingrediënten, zoals vanille, kaneel en gember, om een breed scala aan smaken te creëren.
Rabarber curd met een vleugje aardbei
Een van de beste manieren om te genieten van rabarber is door er een rabarber curd van te maken. Dit is een heerlijke, romige saus die gemaakt wordt van rabarber, suiker, eieren en boter. De saus kan worden gebruikt als vulling voor taarten en gebak, als topping voor ijs en yoghurt, of als dipsaus voor fruit en koekjes.
Het maken van rabarber curd is niet moeilijk en het resultaat is heerlijk en gezond. Het is een geweldige manier om het beste uit de rabarber te halen en te genieten van de unieke smaak. Om rabarber curd te maken, heb je alleen wat rabarber, suiker, eieren en boter nodig, samen met wat aardbeien voor extra smaak. Geniet ervan en laat vooral weten in welk recept jij het liefste rabarber curd gebruikt!
Ps. Rabarber fan? Probeer ook eens:
Of probeer een van deze 7 lekkere recepten met rabarber!
Rabarber curd met aardbeien
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram rabarber
- 200 gram aardbeien
- 125 gram kristalsuiker
- 85 gram roomboter in kleine blokjes
- 2 el maizena
- 3 eidooiers
- 1 ei
Benodigdheden
- steelpan
- garde
Instructies
- Klop de eidooiers en het ei los en zet apart.
- Snijd de rabarber in blokjes. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snijd doormidden. Doe de rabarber en aardbeien in een blender met circa 200 ml water. Pureer tot een gladde substantie.
- Giet het mengsel in een zeef en vang het sap op met een kom. Gebruik de achterkant van een lepel om alle sap door de zeef te drukken.
- Doe 300 ml van het sap in de pan, samen met suiker en maizena en zet op laag vuur. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Wacht tot de boter gesmolten is en roer goed door.
- Klop het eimengsel er doorheen en zet de pan op laag vuur tot het mengsel begint te bubbelen. Blijf roeren zodat je geen klontjes krijgt.
- Laat afkoelen en schenk dan in een potje. Bewaar de rabarber curd in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 92 | Calorieën uit vetten 47 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen