Rood-groene snelle kerstbroodjes
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met die kleuren te maken.
Makkelijke kerstbroodjes (klaar in 20 minuten!)
Dit is een hele makkelijke variant. Wat hebben we gedaan? Croissantdeeg ingesmeerd met de vulling, opgerold en in plakjes gesneden. Deze plakjes hebben we in de ovenschaal gelegd en gebakken. In de oven rijst het geheel en dat betekent dat als je het uit de oven haalt, je een soort 'pull apart bread' hebt. En dat is hartstikke leuk voor de borrel of als aperitiefje tijdens kerst.
Pesto
Het lekkerste smaken de broodjes als je de pesto zelf maakt. Dat is super duper makkelijk met dit heerlijke groene pesto recept. Geen tijd? Dan kun je ook pesto uit de winkel gebruiken. Gebruik bij voorkeur dan de pesto uit het versschap. Die is vaak wat minder zout en lekkerder dan de houdbare pesto.
Jam
In plaats van de jamvulling, kun je de rode variant ook met rode pesto maken. Maar ik vond het persoonlijk juist leuk om heel andere smaken te hebben :-). Het croissantdeeg haal je in de supermarkt in het koelschap. Kies bijvoorbeeld de variant 'supercroissants' zodat je lekker grote plakken hebt. Dat is makkelijker om te broodjes mee te maken.
Ga jij deze kerstbroodjes ook proberen? Laat het weten in de comments of tag ons op social media met #myfoodblognl!
Rood-groene snelle kerstbroodjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pak croissantdeeg ('super croissants')
- 4 el pesto (zie intro hierboven)
- 2 el zuivelspread
- 2 el jam (bijvoorbeeld frambozen of bosvruchten)
Benodigdheden
- ovenschaal van circa 25 x 25 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Maak de pesto volgens het recept of gebruik kant-en-klare pesto.
- Haal het croissantdeeg uit de rol en verdeel in 2 porties. Knijp met je vingers de naden dicht zodat je 2 plakken deeg hebt en geen driehoeken meer ziet.
- Verdeel op de ene plak deeg de pesto. Laat circa 2 centimeter van de uiteindes vrij. Rol de lange zijde van het deeg op en snijd er plakken van 2 centimeter van. Leg in de ovenschaal.
- Verdeel op de andere plak deeg de zuivelspread gevolgd door de jam. Rol ook deze plak op en snijd in plakjes. Leg in de ovenschaal.
- Bak de broodjes in circa 12 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 225 | Calorieën uit vetten 67 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lekker zeg!