Truffelpepernoten
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 60 stuks personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterklaas specialiteiten zijn? Gevulde speculaas en truffelpepernoten (en ja, ik word nu vast op mijn vingers getikt door dezen of genen dat ze eigenlijk kruidnoten heten, maar soit ;-)). Truffelpepernoten vind ik zelf nóg lekkerder dan choco pepernoten en het leuke is dat je ze ook zelf gewoon kunt maken. Je bakt pepernoten, laat ze afkoelen, dompelt ze in witte chocolade en bestuift ze vervolgens met cacao. En... ze smaakten echt als 'the real deal'. Geslaagd dus :-)! Probeer je ze ook? Ik ben benieuwd hoe je ze vindt!
Truffelpepernoten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 60 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 275 gram witte tarwebloem
- 10 gram bakpoeder
- 115 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram koude roomboter (in kleine blokjes gesneden)
- 2 el halfvolle melk
- 2 el speculaaskruiden
- snuf zout
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram cacao
Benodigdheden
- grote mengkom
- bakplaat bekleed met bakpapier
- klein magnetronvast kommetje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout in een kom. Voeg de boter en de melk toe en kneed met je vingertoppen tot een deeg.
- Rol er zo'n 60 kleine 'knikkers' van en leg ze op de bakplaat. Zorg er daarbij voor dat je tussen elke pepernoot zo'n 2 cm ruimte hebt.
- Bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar. Als je oven niet groot genoeg is (wat bij mij het geval is), bak je ze in 2 etappes.
- Laat de pepernoten op een draadrek goed afkoelen.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een magnetron bestendige kom. Zet het kommetje 1 minuut in de magnetron en roer door met een metalen lepel. Herhaal dit een keer en haal de kom uit de magnetron. Als het goed is, is de chocolade nu helemaal vloeibaar.
- Haal de pepernoten door de witte chocolade en leg de met chocolade bedekte pepernoten op een bord. Schud hier cacao overheen.
- Laat de truffelpepernoten hard worden in de koelkast.
- Eet ze op, deel uit, of bewaar tot 3 dagen in een afgesloten bakje.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 70 | Calorieën uit vetten 29 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 5% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ohh, ik zag die titel en nu heb ik er gelijk belachelijk veel zin in. De geur van verse pepernoten alleen al <3
Hahah, jaaaa, lekker he :-)?